søndag den 15. august 2010

Nye toner?

Jeg er begyndt at kunne lide gul. Det er helt nyt. Gul har før været min hadefarve i større mængder.

Har du det også sådan, at der kan være faver du ikke rigtig kan lide,
og pludselig brænder du dig alligevel varm på dem?Gul har givet anledning til helt nye konstallationer. Jeg leger med opstillinger hvor gul indgår.

Dejligt med søndags ro til leg.

16 kommentarer:

HEKSEN sagde ...

Jeg har heller aldrig brudt mig om gul, orange og lign. Men pludselig er der begyndt at snige sig orange stoffer i pæne mængder ind i mit patchworklager. Grøn har ikke været mig før, i hvert fald slet ikke i min garderobe, men pludselig er ger masser af grønne stoffer i patchwork.
Jeg har altid været"jeans-pige" og blå er min hjerteven, men det resultat, jeg at styrer lige hen til de blå hylder i pw butikker. Så siger Smeden: Ikke blå igen, vel?

Loppe-shoppe sagde ...

Har netop lavet et skuffedarium, en opslagstavle og perlesnor i gule nuancer... Rosens skønhed er værd at stræbe efter, godt symbol på det "uopnåelige perfekte"... (Giver det mon mening for andre end mig...?)

Jesper Pedersen sagde ...

Jeg har det præcis på samme måde som dig, Karen. Jeg har altid fornægtet gul fuldstændig!
Mejse har vist før nævnt, hvordan jeg så ud i hovedet, da hun sagde, hun ville male vores store kommode skriggul... men efter det er jeg faktisk gået fra had over at vænne mig til og til rigtig godt at kunne lide den.
I hvert fald her om sommeren:)

Mette Bossow sagde ...

Hej Karen
Ja, jeg kan kun tilslutte mig, har virkelig også hadet gul og aldrig forstået når den farve var inde i modebilledet. Men lige pludselig så er den ikke så slem og slet ikke i kombi med lilla (som Helle viser frem på sin blog i dag). Synes pigetøj i lilla og gul er noget af det skønnest for tiden, skørt men sjovt at vi er mange der har haft det sådan :o)
Kh Mette

KirstenK sagde ...

Jeg har altid godt kunnet lide gul, har haft rum der var male gule...jeg har også haft en brødskærer der var male gul...men gul har det med lige pludselig at blive for meget. Så det er en farve man skal "passe lidt på med"

Fluesvampen/Lærke sagde ...

Forleden til en "familiefest" sad et par veninder og jeg og talte om blomster og hvordan man har kunne syntes at en blomst var total kikset og slet ikke noget man ville eje... eksempelvis nævnte en af veninderne at hun var blevet meget forbavset da jeg for en del år tilbage introducerede geoginerne, men at nu var vild med dem. Og jeg har det på samme måde med pelargonier og nu er min have fuld af dem :-) Det er vist noget der kommer og går :-) Rigtig god søndag

Angelikas quilts and knits sagde ...

Jeg har aldrig været til gul, orange, grøn og brun, men alligevel blev vores køkken på et tidspunkt malet gul og kaffemaskine, brødrister, grydelapper osv. blev skiftet ud med gule/orange. Jeg syede endda nye gardiner i orange/gul. Det holdt ikke engang i et år - det var pænt, men jeg kunne simpelthen ikke leve med de farver. Så der var ikke andet at gøre end at smide det hele ud til fordel for en omgang grå/hvid/postkasserød. Jeg kan godt li´ det hos andre, men jeg kan ikke selv "bo i gult" :-)

MollyMy sagde ...

Gul er helt sikkert også en af mine favorit farver fortiden, næst efter neon pink ;)

Sine K-J sagde ...

Engang i 90'erne skulle alle have gule vægge. Jeg kørte selv en farvelinie på mit hummer uden rødt, men blå, gul og grøn og pludselig kunne jeg ikke fordrage gul. Kun rødt. Men en veninde fik mig hooked på gul igen. Men det tog lidt tid. Ikke en hvilken som helst gul, men ren solgul. Som pletter i hjemmet er den fantastisk. Og har også været på jagt efter gult til stoflageret. Kan sige at solgult er genialt til foerstof i tasker. man kan finde tingene ret nemt i gult ;o)

Kirsten Søeballe sagde ...

Jeg er en af dem , som har haft gule vægge . Og må sige at den ikke er min favorit mere .
Synes selv det er meget diplomatisk skrevet ;-)
Nej jeg er tilhænger af grøn i forskellige nuancer .Lige pt. er det Limegrøn . I min familie også kaldet Kissergrøn .Og der er ret meget i mit hjem , der har den farve for tiden.
Så sent som i går købte jeg en lille vase på kunsthåndværkermarked som har den farve .Se min seneste blog.
Men ellers kan jeg også godt lide støvede grønne farver .

PUK sagde ...

Gul og lilla er altså bare den smukkeste farvekombination. I looove it!

ThinkingSpace sagde ...

Jeg har altid været til det at sætte komplemæntære farver sammen - derfor er jeg vild med din gul-lilla kombi på billedet. Faktisk kommer jeg lige i tanke om, at jeg malede et billede i de farver i gymnasiet (læs stenalderen) måske skulle jeg gå i kælderen og lede efter det bare for at få et sjovt gensyn?

Anna Banana Butterhair sagde ...

Jeg har heller ikke rigtig brudt mig om gul. Især ikke den lyse af dem, hvilket er underligt for bortset fra den ELSKER jeg farver med knald på og en varm solskinsgul farve kan jeg godt kapere i små mængder og allerhelst sammen med en lækker lilla.
Tror måske det stammer fra da jeg var mindre og havde et værelse der var gult. Kan simpelthen ikke forestille mig at det var mig der valgte farven den gang...

ThinkingSpace sagde ...

...og så kom jeg i kælderen, fandt tegningen og fik en lang tur ned ad memory lane. Tak for inspirationen, Karen! :-)

Anita Tørmoen sagde ...

Gult er kult - en gla' farge synes jeg:)

Dorthe sagde ...

Kære Karen
- velkommen i den gule klub.....tog selv farven til mig for et par år siden. Det startede med at par knaldgule Converse....mine "bæste" sko...prøv selv
KH Dorthe/Garn-iture