onsdag den 24. august 2011

Æbler....hellere nu, før det er for sent

I aftes havde jeg lige tid til en haverunde.....og det gav anledning til at gøre brug af nedfaldsæblerne.
Vores Filippa-æbler er lige knap modne og alligevel falder der et par stykker ned hver dag.
Men de her sommeræbler, de drysser nærmest.Jeg kan godt lide efterårshaven og det man kan hente i den.
Bruger du frugt og grønt fra naturen/haven?

7 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

Åhh at have sin egen have, og det er super at alt fra moder jord bliver brugt. Vi skal støtte Stop Spil af Mad på mange måder:-) Selv bor jeg desværre på 5. sal, men tager med kyshånd imod, når gavmilde havefolk beriger mig med det, de ikke selv kan bruge. Og æbler er bare guld til mange ting:-)
KH Marianne

PS: Jeg er forresten blevet færdig med mit hæklede tæppe, og det er blevet så fint f(se gerne mit indlæg af 18. august). Hvordan mon det går med dit?

KGaardsted sagde ...

Hold da op! Hvor lækkert med SÅ mange æbler!!
Vi har desværre ikke selv noget frugt/grønt i haven endnu.. Men når jeg får taget mig sammen (næste år...) skal der gøres noget ved det!! :)

bruunsbolig sagde ...

...efteråret - hvor alle afgrøder høstes og bringes i hus og anvendes, er fantastisk og lidt vemod er der nu også forbundet dermed. Vi har masser af æbler, pærer og rødbeder i år. DET er noget ganske særligt at lave æbleflæsk og -kage med frugter af egen avl.....

Vivi Lykkegaard sagde ...

Jeg har bestemt også svært ved at lade noget gå til spilde. Da vi tyndede ud i de små, grønne æbler på træet, blev de brugt til æble-solbærgelé. skønt.

Og tak for en dejlig blog. Jeg har fulgt dig et stykke tid og er vild med dine mange idéer. Du har uden tvivl været med til at sætte gang i hækleriet igen herhjemme:-)

Unknown sagde ...

Yes her hjemme er æblepigen opkaldt efter vores yndlings æble Filippa og disse æbler samt alt muligt andet godt fra haven bliver brugt flittigt.

Randi B. Jensen sagde ...

Vi har desværre kun et lille æbletræ og det har smidt så at sige alle æblerne under en storm for et par uger siden ØV. til gengæld har vi haft rigtig mange hindbær og der kommer stadig modne bær. Vi har en stor køkkenhave, så der er en del rodfrugter, som jeg lige er begyndt at bruge af, bønnerne er på det sidste og vi skal have kigget til majskolberne, for det er vist tiden. Krydderurter ikke at forglemme.
Jeg synes, det er så dejligt, når jeg kan hente frisk grønt i haven og drivhuset.

mette b sagde ...

Jeg er også omkring vores små æbletræer hver dag for at fange det helt rette tidspunkt, for det er lige om lidt at de er klar.
Vi har endnu ikke så mange æbler, så dem vi har spises med det samme.
Til gengæld har vi en god køkkenhave, der gavmildt giver asparges, rabarber, gulerødder, kartofler, krydderurter, bønner, løg, jordbær og meget andet. Det er en fornøjelse at gå i haven og direkte til køkkenet at tilberede de skønne sager. Især når man er vegetar som jeg :)
Klem