onsdag den 10. august 2011

Troll....sommerens måske mest latterlige idé

Måske I er stødt på det her i blogland denne sommer?
TROLL som fænomen uden at kende navnet på det...(ja på Facebook gør man noget ved det som I kan se af linket)
Her er et lille citat:
“Internet troll,” a term the court defined as “someone who creates new identities on Facebook accounts and then posts numerous offensive comments to upset or provoke a reaction from others.”
Måske I er blevet forargede eller kede af det eller i bedste fald bare forundrede.
Forundrede over at nogen kan have det som hobby, at genere andre og det i en sådan grad at det ikke er til hverken at forstå, eller at grine af.
Men bare rolig. Dem der laver Trolling, har ikke engang selv fundet på det....havde de så bare det.
Havde de bare så meget begavelse at de kunne finde på?
Ja, så sad de vel ikke dag efter dag og oploadede den slags tåbeligheder.
Det er et kendt cybercpacefænomen og har eksisteret ja, vel lige så længe der har været blogs, Facebook og forskellige steder at lave er forum i cyberspace.
Nu kender I baggrunden...(eller også kendte I det inden).
Fisken må ikke fodres står der i wikipedia information om begrebet. (se udsnit af teksten herunder:)

En troll er et fænomen, der huserer på internettets forskellige debatfora, særligt på nyhedsgrupperne (også benævnt USENET), hvor vedkommende skriver indlæg egnet til at provokere folk og fremkalde en hidsig diskussion. En troll mener ikke nødvendigvis, hvad han skriver; hans primære formål med sine indlæg er ikke at argumentere for en påstand, men at få folk til at hidse sig op og "bide på krogen".(Wikipedia)

Og ja,  lad dem være, dem der laver trolling. De næres KUN af jeres kommentarer og klik.

13 kommentarer:

Lis sagde ...

Jeg har aldrig hørt om troll fænomenet før. Ærgerligt, at der findes mennesker der går sådanne ting i hyggelige blogland mm.

Tak fordi du informerede os om det.

Kh. Lis

Kirsten sagde ...

Guuud, der er nogen der lever kedelige liv derude....
Er aldrig stødt på trollere - men jeg takker også for info!

Onkel Anne sagde ...

♥♥♥
Nogle gange Karen har du de ord, der skal til. Endnu en gang tak. Jeg er igen rolig, lige som sidst vi talte i tlf sammen!

Mette Sund sagde ...

don`t feed the troll.......ganske enkelt!

Uden Relevans sagde ...

Du skriver om trolling som om det er et nyt fænomen? Det har eksisteret siden de første Messageboards kom op på ARPAnet i slutningen af1970erne.

Malou Klidmoster sagde ...

*Suk* tro mig - de florerer også i kommentarfelterne rundt omkring i blogland. Skal man slette de kommenterer, svare pænt på dem eller bare ignorere dem?

Kristine Sejr sagde ...

Note to self dont feed the trol. Lad de anonyme om det.

Bethany sagde ...

Jeg skriver aldrig grimt på folks blogs, men du gør det godt nok svært for mig at lade være.

Ved ikke om du selv synes, at det der gruppemobning I har gang i, er bedre? Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i glashus.

Føj for pokker.

Anonym sagde ...

Jeps, har stødt på min portion af dem. De må have et kedeligt og intetsigende liv. Måske hvis de skabte sig et liv, de ikke havde brug for det??

KH
Birthe

Karen Klarbæk sagde ...

Tak onkel Anne

Malou, ja de florere også i blogland kan man se af dette kommentarfeldt. Ignorer dem. Det står jo for deres egen anonyme regning...for sjovt nok så er de altid pakket ind i et flor af anonymitet.
I UK er der faldet dom for trolling jævnfør mit link...måske det kommer til DK også???

Tak Birthe

Louise sagde ...

De er desværre mere og mere fremme i skoen - disse trolle. De findes også på de diverse debatsider.

Nogle gør det bare for at være Rasmus-modsat... Ja lad dem bare....

Jeg har nu altid haft det sådan, at hvis jeg er i tvivl om noget, ja så vil jeg ikke skrive det på nettet - al skrift kan blive misforstået. Og det vil være så ærgeligt, hvis det skulle blive misforstået af mine elever, forældre og kollega i lærerverdenen.....

Det minder kun om en sørgelig soapserie.... (Og mange gange gemmer de sig bag et navn eller direkte anonymitet...)

;-)

Mvh Louise (Som godt vil stå ved den jeg er... - også på nettet.)

Sofie sagde ...

Haha, det fænomen kender alle under 30 sgu da? Og de fleste over.
Irrelevant.

Anonym sagde ...

Hmm... jeg er generelt imod folk der ikke snakker pænt. Alligevel er jeg blevet ret vild én af disse trolls (undskyld jeg fedter, Bethany), da jeg mener hun faktisk har en ganske nyttig funktion (igen undskyld - jeg ved godt du ikke har nogen funktion - men det synes jeg alligevel du har - også selvom det ikke var din mening :-)). Blogland har - i mine øjne - en evne til at få mange af skribenterne til at fremstå utrolig overskudsagtige - også selvom der bliver skrevet skæve indslag. Det kan have den uheldige effekt, at andre (læs: resten af DK) kan blive pænt stressede af at skulle leve op til dette univers. Som alle elsker at nævne, kan alle de her andre mennesker jo så bare lade være med at kigge med, men efterhånden kan man ikke undgå det, hvis man ikke er villig til at boykotte google. Jeg følger selv med i et par blogs og synes det er ganske underholdende læsning, så det er ikke blogs'ene eller skribenterne jeg har noget imod. Måske bare denne ensretning af alle (os) überclass-mennesker, og jeg synes nu det er så umanerlig fantastisk ind i mellem at få alt det blankpolerede sat lidt i perspektiv.