torsdag den 25. november 2010

Lanternefesten

Her går jeg med min lanterne
Her går min lanterne med mig
Deroppe skinner en stjerne
Her lyser vi på hvor vej.

På Steiner Skolerne har man altid holdt lanterne fest.
Man spreder lys i mørket med sin egen lille lanterne med levende lys.
Tradititonen er egentlig tysk og kendes langt tilbage.
På Steinerskolerne har man set værdien og tager del i denne skønne tradition.
Den har efterhånden spredt sig til alle mulige andre typer skoler, børnehaver og sammenhænge.
Det er i forbindelse med Mortens aften og samme Morten er også den gode person man synger om i nogle af lanternesangene.
Ida Katrine holdt sin egen lille "efterfest" hjemme i stuen for et par aftener siden.
Og ja OK...jeg synger med og mindes min egne lanternefester som 5-6-7-8 og 9 årig i Steiner skolen.
Jeg ELSKER traditioner.


4 kommentarer:

Anja sagde ...

Vi holder lanternefest søndag d. 19 december. Hele vores lille Andelssamfund her nord for Århus, mødes og laver lanterne sammen, og går bagefter i optog og synger sange i mørket. Det er så fint. Elsker også traditioner og lanterner :)

g u r o sagde ...

Har selv tenkt å lage et lite innlegg om "vår" lanternefest (det er egentlig 5-åringens barnehages fest), for det var en utrolig fin og koselig kveld. Lille bror var akurat to uker gammel, det var mange minusgrader og vi gikk i et laaangt tog fra barnehagen, innom sykehjemmet og bort på et jorde hvor vekteren ventet med sol- og månekaker... Jeg kan ikke så veldig mye om historien bak tradisjonene, men blir utrolig interessert når vi får være med på noe sånt! For en hjertevarme og strålende glede! Lyset skinner både inni og utenfor oss... :)

Ønsker deg en deilig dag!

Anonym sagde ...

Lanternefesten er min absolutte yndlings-!! Regn og rusk og lanterner der går ud hele tiden. Og ikke mindst børnenes forventning og glæde når Gamle Morten ENDELIG dukker op med kager til hele flokken...Det er fantastisk. Og hvordan laver man den lanterne du viser på billedet, kunne jeg tænke mig at vide? Jeg er altid på udkig efter nye...
Mange hilsner Charlotte Kamp

Marina sagde ...

Å lanternesangen, den elsker jeg. På Fejø sang vi den når Morten Lygtemand kom til øen en nat i efteråret. Der er en bestemt dag man vist nok går traditionelt, men jeg kan ikke huske hvornår og på Fejø lagde vi det sådan bare en aften hvor de fleste ville have plads i kalenderen. Jeg tror jeg bliver nød til at finde ud af mere om baggrunden.