tirsdag den 19. januar 2010

Og der blev lys!

"Ugens tilbud" i Føtex har foranlediget til dette indslag. Jeg har nemlig indkøbt ikke mindre end 4 kasser stearin lys, fordi de har den rigtige pris lige nu, (50 kr. for 50 lys) og er af ren stearin.
Jeg har i rigtig mange år, stort set kun købt lys af ren stearin. Da det har flere fordele.


Stearinlys smelter ikke i solen, hvis man skulle glemme dem i en vindueskarm en forårsdag. De er hvide (her hos mig) og jeg skal derfor ikke tage hensyn til om de passer til andre lys. (Vi har 2 lys tændt i hvert vindue om aftenen, så vi brænder mange lys hele vinterhalvåret).
Stumperne har jeg igennem flere år gemt, så de kan blive til nye fine støbte bloklys. Jeg er stadig ikke færdig med processen omkring hvordan man laver det allerbedste støbte lys, men jeg øver mig, med alt lige fra whiskey rør til rigtige forme fra Panduro. En dag bliver de vel tætte omkring vægen så de ikke brænder så hurtigt?...Måske du ved hvordan? Men ellers er der kun den "hårde" vej. For erfaring gør mester!

10 kommentarer:

Garsdal sagde ...

...Og lys kan man ikke få nok af i denne tid:-)

Annchen sagde ...

Hygge og lys skal der til når nu foråret ikke vil slå igennem..:)
Skønt tilbud - måske jeg lige skulle ned og handle i morgen..;)

En fugl i hånden sagde ...

Hej Karen

Kan desværre ikke hjælpe dig med hensyn til bloglysene, men jeg elsker også levende lys og køber også altid kridhvide i ren stearin. Dog er jeg mest til fyrfadslys og bloklys efterhånden, og i det hele taget er det begrænset hvor mange levende lys, der står rundt omkring i huset, for med kat, hund og to små vilde børn, er jeg simpelthen konstant lidt smånervøs for ulykker, og det tager altså desværre lidt af hyggen...

God aften
Kh Helle

fru westerskov sagde ...

Jeg er også vild med de lys, måske Føtex skal rundes en tur igen, manden har lige været der i dag, men uden at købe lys ;o)

Septemberliv sagde ...

Det var da en pris der er til at leve med og speciet når der bruges så mange.

Mht lysstøbning kan jeg ikke hjælpe, men jeg sad og overvejede om vægen måske skulle dyppes i stearin, som når man støber almindelige lys, så den får lidt volume, inden den bruges som væge i et bloglys...
Kun en ide der lige røg gennem mit hoved.

Mia fra Makværket sagde ...

Sejt at købe 4 kasser lys! (Og tungt at slæbe...) Jeg må vist også hellere et smut i Føtex, for står faktisk og mangler lys, til mine (2, kun) lysestager, så tak for tilbuds-tippet :)
Det ser flot ud med lysene i det store glas! Og god idé at genbruge lysstumperne - en rigtig klima-venlig idé :)
Kh. Mia

KirstenK sagde ...

Jeg eksperimenterer også vældigt med lysestøbningen, de færdige forme synes jeg indtil videre har givet de bedste resultater...Fine lys til en rigtig fin pris...desværre har jeg ingen Føtex i nærheden

jóna björg sagde ...

Jeg elsker lys og masser af dem, men i mit hjem er de i alle regnbuens farver :) en farve i hver holder. Det er også smukt med hvide..de oser af renhed

oklyous sagde ...

jeg købte lys i netto for et par uger siden.. det var dog ikke helt så godt et tilbud som det der er i føtex.. men har desværre ikke plads til flere!
Jeg er lige begyndt at gemme lysestumper så jeg kan lave mine egne lys når jeg har stumper nok.
- det skal nok blive en hyggelig efterårs beskæftigelse!:)

Bettina sagde ...

Der er også Stumpestagen/Stumpastaken som alternativ, hvis det er; hundedyr, men superflot og genbrugsvare. Jeg elsker min højt og dybt og har brugt januar måned på at skabe alle de lysestumper (også altid stearin, af den CO2-korrekte slags, tak!) jeg kunne, for at holde gang i min stumpestage. :o)