søndag den 24. januar 2010

Spisekammer og verdens mindste køleskab

Bag den smalle hvide dør i vores køkken, gemmer sig et lille men meget veludnyttet spisekammer. Man kan ikke være derinde, men kan kun række ind efter det man skal bruge.
Nu var vi nået til det stadie, hvor man ikke ved hvad der er tilbage og hvad der er brugt op, så det var tid til gennemgribende oprydning og rengøring. Herligt projekt til sådan en søndag.

Spise kammeret hos os indeholder også micro ovn og røremaskine og bliver derfor også brugt til koldhævet dej. Og tænk jer engang. Når man har et godt spisekammer, kan man leve med "verdens mindste" køleskab. CO2 venligt ???? Kulden reguleres med et lillebitte vindue man kan åbne. Men selv på en sommerdag bliver der ikke varmt. Og tænk, mel og gryn og pasta, marmelade og saft alt kan stå fint på rækker og ligge i kurve når bare der er ryddet op.
Så lige nu er der rigeligt plads til olivendåserne af yndligsslagsen. (Fås i Søstrene Grene til 18,80 dkk pr. ds.) OK de smager rigtig godt, men selve dåsen er også ret fin.

Spisekammer er nu en særlig god lille indretning. Og gudskelov vi valgte at beholde rummet, da køkkenet blev fornyet. Nogle nye huse bliver bygget med spisekammer igen. Herligt vi nogen gange lærer af fortiden....Har du spisekammer?

19 kommentarer:

Marie-Louise sagde ...

Jeg drømmer om sådan et lille spisekammer - det ville helt klart være bomus hvis vi kunne finde et hus med sådan et spisekammer:-)Heldige jer.

Sonnie sagde ...

Nej, desværre ingen spisekammer. Vi havde det i mit barndomshjem, og jeg savner det tit. Det er underligt at det ikke tænkes ind, i de ellers så smarte nye køkkener.
Ha`det godt.

Kirsten sagde ...

Desværre intet spisekammer her, men vi håber at finde en gammel kælder, når/hvis vi engang kommer i gang med at renovere køkkenet. Huset er 100 år i år, så det er ikke utænkeligt.

Sylke Feldhusen sagde ...

Praktisk med spisekammer, det har jeg også :)

Dorte sagde ...

Nejk, men gid vi havde. Vores køkken er så lille, så det ville nærmest være lykken, hvis vi havde.
Dorte :O)

Kolorista sagde ...

Ja, og det kunne vi ikke undvære. her er det godt nok Viktualierum vi kalder det - men det er ét og det samme. Det ligger i kælderen, holder snildt køligt året rundt - og er fyldt med alt hvad hjertet kan begære og køkkenskabene ikke kan rumme. Drømmer om med tiden at fylde det med hjemme-gjorte sager a la Bonderøven... tjaaa, kommer tid, kommer (for)råd :-) Go søndag aften fra Lisbeth

Annette sagde ...

Nej, men jeg ville virkelig gerne. Til gengæld er vores havestue alletiders kæmpe køleskab i de kolde måneder, og det stornyder jeg! Der er god plads til store røreskåle med dej, fade med rester og grøntsagskasserne fra årstiderne.
Olivendåserne fra Søstrene Grene forelskede jeg mig i ved første blik! Dejligt at høre, at indholdet også smager godt - så langt er jeg ikke kommet endnu ;o)

Lotte sagde ...

Selvom vores hus er lillebitte, er her et spisekammer. Pt. er det inddraget til søm, save og skruer, men jeg synes den skal tilbage til sin oprindelige form. Det ligger køligt, luftigt og godt. Det giver mening, synes jeg, med et spisekammer. Det kræver bare lige lidt oprydning og rengøring ;-) ...og nu blev jeg lige inspireret til dét projekt :O)

Bo med Lena sagde ...

Så flott spiskammers du har!! Det skulle jeg også gjerne hatt. Likte til og med fargene, kurvene og emballasjen på matvarene dine...hi hi.

Ha en fin ny uke!

Britt sagde ...

Ja, det har jeg også. Et rigtigt dejligt et i kælderen og jeg kan absolut ikke undvære det. Mit køkken er lille og det er mit køleskab også - og viktualierummet er årsagen til at det kan lade sig gøre. Det er også en særlig overskudsagtig følelse at stå og kigge ind på alle de fine sager derinde.

jeanette hegaard sagde ...

Ja, vi har et og det er uundværligt. Det er så dejligt med ekstra plads til madvarer og "maskiner" for de fylder meget hvis de alle står i køkkenskabene. Og man har sådan et godt overblik over hvad man har, når tingene står på sirlige rækker fremfor lag på lag i et køkkenskab eller skuffe.

KirstenK sagde ...

Ih, jo da jeg har også spisekammer, ved slet ikke hvordan man skulle undvære det...køkkenet er ikke særlig stort, men spisekammeret er til gengæld pænt stort med hylder og et gammeldags væghængt bord med forhæng...

Unknown sagde ...

Nej, desværre.. Har altid drømt om et spisekammer og et bryggers :-)

Sylvia sagde ...

Det har jeg også!!! Dvs at jeg har et vaskerom(bryggers), som også kan brukes til spisskammers, siden det alltid er kaldt der inne.
Min mann har satt opp hyller, så har jeg litt boksmat ol der. men ellers er det et lite rom, som også inneholder mine hobbysyssel-saker, som malersaker ol, og snart er det ikke lenger plass til en neset boks til. For det er i utgangspunktet bare et vaskerom!!!!

www.frunielsen.com sagde ...

Nej hvor kan man blive misundelig. Jeg har godtnok en kælder, men det er ikke det samme som et spisekammer ved køkkenet. Smadder hyggeligt og supergodt
hilsen jettenielsen.com

Pernille på 1. sagde ...

Nu bor jeg jo i lejlighed, og da jeg var oppe og se min lejlighed for første gang, der var der spisekammer, men så var der ikke noget badeværelse :) nu har jeg badeværelse og ikke noget spisekammer :)

Knus

Marina sagde ...

Dejligt spisekammer og skønne skatte derinde. Jeg har også spiserkammer og ville meget nødigt leve foruden. Vores er et fint lille rum der er hævet op over køknet (nedenunder ligger vin og kartoffel kælder) og på den lille trappe sidder børnene ofte og hygger sig. Selv sidder jeg af og til og gansker mandler på en lille stol mens jeg kikker ud på fuglene der får mad lige uden for spiskammerets vindu. SÅ hyggeligt. Hvis jeg skulle bygge nyt ville jeg have et spisekammer bygget til mit køkken.

Camilla sagde ...

Lækkert spisekammer. Det er et dejligt rum at have.
jeg savner også jer og det at gå på arbejde :-)
Knus

fru westerskov sagde ...

Både og. Jeg ville rigtig gerne have et spisekammer, men det lader sig ikke gøre inden for vores rammer, men jeg har indrettet et skab i bryggerset til spisekammer, så lidt har jeg da.
Jeg har lige hæklet et par armbånd efter din opskrift. Tak fordi du deler med os.