søndag den 6. juni 2010

Den grønne have

Jeg må indrømme, at vores have er ret grøn. Sagt på en anden måde, så er der fint og grønt, men der ikke ret mange blomster. Men jeg vandt en frøpose hos Claus Dalby, og jeg kan se der (lige bag den store valmue) kommer små fine valmueplanter op. Så måske der bliver "blomstret" alligevel i haven år.

Vores have er lidt i forskellige højder. Jan har haft travlt med (over år) at bygge stengærde diverse steder. Det pynter en hel del mere end gamle telefonmaster, som var afstøtning da vi overtog hus og have.

De forskellige højder giver mulighed for flere små terrasser og en lille stentrappe. Og køkkenhaven er i 2 etager.

I går blev der luget det meste af dagen, og bønnerne kom i jorden til senere glæde. Og de 2 jordbærbede blomstrer, så måske der også kommer bær.
Haven har de seneste år langt mere været en nyttehave. Masser af frugttræer og frugtbuske og grøntsager i drivhuset. Men nu er børnene så store, at kravet om en skøn have presser sig på, for der er tid igen. Den er holdt haven, lige der hvor hvor det er muligt at passe, men ikke kræver megen tid. Stor græsplæne f.eks. Mange staudebede er sjøjfet over år, men de er på vej igen.
Og næste planer er en terrasse med mulighed for blåregn over. Det har været en drøm længe.
Den var i spil i aftes og jeg lige set Claus Dalbys fine billeder....yderligere brænde på det bål!

1 kommentar:

mette b sagde ...

Sikke en dejlig have, I har.

Når jeg sår i haven, tænker jeg at kommer det, er det dejligt og gør det ikke, er det bare ærgerligt.

På den måde har jeg både høstet grønt, bær, frugter og blomster og også høstet erfaringer, der bruges nu...