søndag den 29. marts 2009

Hjemmebagt rugbrød med surdej

Min mor og jeg har lavet en rugbrøds ordning. Jeg køber mel og hun bager rugbrød. Det er naturligvis med surdej. I 70'erne bagte hun altid surdejs rugbrød til vores madpakker. Det skal mine piger også have.


Det er ikke ret mange der er klar over, at rugbrødet i supermarkederne ofte slet ikke indeholder rug mere, men i stedet masser af hvedemel forklædt som mørkt brød. Og ja, jeg er heldigt at hun gør arbejdet...men når hun skal på hjælpe besøg hos min søster i USA i 1½ måned skal jeg jo selv i gang.
Melet er fra Aurion. Biodynamisk....ikke kun økologisk og i 5 kg. poser. Og ved I hvad? Det smager FANTASTISK.

4 kommentarer:

Miss Midtjylland sagde ...

uuhhmmn... det ser lækkert ud. vi har snakket om at bage rugbrød selv også, men jeg synes, det er svært at gennemskue, hvor man finder opskrifter på rugbrød, der er sunde og gode. Hvor er du heldig at have den ordning med din mor.Jeg forestiller mig, at brødet der er godt med ost på - eller varm leverpostej og agurk!

Anonym sagde ...

Jeg bager også rugbrød af surdej - det er bare bedst! Og så ved man, hvad det indeholder! Jeg bager altid i weekenden, så lige nu står to brød til hævning, som skal bages ved 5-tiden i eftermiddag :)
Hmmm...
Müsli drømmer jeg også om at lave, men har ikke prøvet endnu!

Ulla V. sagde ...

Hvor lyder det som en genial ordning i har din mor og du. Og heldige er dine piger, for at de får hjemmebagt rugbrød med på madpakken....Det ser vel nok lækkert ud!

Unknown sagde ...

For det første er du kjempeheldig med din mor. Jeg vil ha slike brød, men prøvde med surdeig en gang. Fikk det ikke til i det hele tatt. har du tips om det? Dessuten ble jeg ganske betuttet når du sier at mye av kjøperugbrødet er på liksom....