søndag den 8. marts 2009

Flittige børnehænder

Mine piger lærer at strikke og hækle i skolen nu. Ida Katrine der går i børnehave klasse ville bare SÅ gerne strikke et lille tæppe til sine Pet-shop dyr herhjemme i week enden. Og storesøster Karoline går i 2. klasse og hækler på livet løs nu......som hjemmearbejde. Når man er Steiner barn har man ikke lektier for endnu i 2. Klasse, så hun må "lektiehækle" i stedet.
De skal nok slægte familien på så vildt som de går op i det allerede.

8 kommentarer:

Hanne ... sagde ...

Hvor dejligt at dine piger er i gang med hænderne allerede.

Håndarbejde i skolen var ikke mit favoritfag, takket være Fru Hald, vores lærer.

Men fra 2. kl til og med 7. havde vi ugentlig 2 håndarbejdstimer, hvor vi lavede alskens "pæne" ting fx strikkede jeg kjole og seng til min Ønskedukke.... og en lang,retstrikket strimmel som blev forvandlet til en nålepude da den blev syet rullet og sammen!

Lavendel sagde ...

Hvor er det dejligt med pigernes lyst til det. Jeg har en datter der først som 17-18 årig rigtig kom i gang, men til gengæld er hun hooked nu hvor hun er 27!

Ulla V. sagde ...

Og de har da bestemt strikke og hækle evner dine piger!! Det er flot...og når man selv kan bestemme hvad man vil fremstille, så gør det også processen ekstra spændende.

Begge vores børn er også meget glade for håndarbejde - og selvom Emil jo er en dreng, så ser han ingen hindring i at lære den slags...Det er helt okay blandt drengene i hans klasse at kunne lide håndarbejdstimerne ;0)) Skønt!

Unknown sagde ...

Synes det er fabelaktig at døtrene dine er så flinke. Jeg har tre gutter som alle har kommet hjem med et strikketøy som de ikke har likt. Jeg har prøvd å oppmuntre dem, men da de ikke ville tenkte jeg bare " ok, det er ikke noe for dem. Den yngste sønnen min som nå er 10 år synes det var kjedelig, det samme synes han når han kom hjem med en halvsydd duk forleden. Han liker mye annet kreativt arbeid.
Det er iallefall kjekt at dine jenter er flinke med hendene for de vil få mye glede av det.:-)

Helle : sagde ...

Dejligt at de slægter dig på, det er så vigtigt at have et kreativ gen. Men man skal også huske på at fødre det med nye ting en gang imellem. Min datter lærte også at strikke og hækle meget tidligt, men lige nu er det mere spændende at kigge på drenge ;-)

Astrid sagde ...

Nej, hvor sjovt! Jeg lærte altså ikke at strikke i skolen - men det er da en dejlig ting! Min moster forsøgte at lære mig det, men jeg kunne aldrig slappe af, så jeg opgav igen. Jeg holder mig bare til sytøjet. Hvis de lærer det nu, så får de da glæde af det resten af livet! :)

tusindfryd sagde ...

Hej søde til dine strikkegladepiger vil jeg lige sige at jeg har set nogle helt fantastiske børnestrikkepinde med babuskaer for enden nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hvor men når jeg ser dem igen hører du fra mig:-)

Dorte sagde ...

Nå Karen, nu har jeg oprettet en google konto, så jeg nu kan lægge små hilsner hos dig.
Hvor har du altså bare fundet mange skønne ting til det nye katalog, der er allerede indkøbt flere ting derfra. Heldigvis bor jeg ikke så langt fra Roskilde butikken.
Hvor er det nogle fine og meget jævne strik- og hæklerier dine piger har lavet. Jeg er helt vil med hæklenålen. Dorte - duddelutte