søndag den 8. januar 2012

Uden at være fanatisk....


Uden at ville være fanatisk, så har bestemt at kosten skal være anderledes her i det nye år, i min nye lejlighed med mit nye liv.
Et view over mine kogebøger viser da også at tanken om det har været der længe.
Sidste "indsprøjtning" fik jeg ved at have besøg af min gode ven Lars i denne weekend.
Han lavede super lækker brunch, kun hjulpet ganske lidt af mig som "snittepige".
Og alt var UDEN HVEDE, UDEN SUKKER og UDEN MÆLK.

"Køkkenrevolution" og "kernesund familie" og min gode gamle, men ikke mindre fantastiske "Fit for life" er  på tapetet i den næste tid, indtil jeg har styr på hvad i kosten, det er der kan erstatte hvad.
Hver anden uge er pigerne her.
Denne uge er det kun mig.
Og uden fanatisk undertoner overhovedet, så bliver det anderledes nu.....
fordi jeg vil have mere energi, bedre udstråling og mindre kropsvægt.
Hvad vil du?

18 kommentarer:

Olines sagde ...

Præcist det samme og uden at det bliver fanatisk!

Marianne sagde ...

Lyder som en rigtig god beslutning. Og hvis du ikke allerede har læst det på min blog, kan jeg kun sige, at jeg sover 2-3 timer mindre pr døgn, siden jeg i juni blev veganer. Utroligt hvad kost kan gøre.

Ellen sagde ...

God fornøjelse. Har givet manden et livsstilskursus i julegave. Vi starter på torsdag, er meget spændt. god aften.

Pia sagde ...

Åh hvor vil jeg ønske at jeg har viljen til det samme som dig, men den godt nok bortrejst for tiden. God søndag til dig.

Lis sagde ...

Det samme, Her går jeg så hos DDV og får hjælp den vej.
Jeg kan også anbefale Køkkenrevolution på høje hæle og alle de andre gode bøger fra Umahro

Fru Holt sagde ...

Jeg oppdaget akkurat bloggen din. Tror vi har noe til felles, ja. Jeg er også igang med et sunt og bedre liv, nettop for å få mer energi og overskudd, samt mindre kroppsvekt....Lykke til!

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Er selv igang med at skrue ned for fedtet og sukkeret.
Håber det fortsætter.
Det er lidt svært at komme af med de dumme vaner:-)

Ha´en dejlig aften

Knus Susi

Trinekjr sagde ...

Bestemt rigtig godt at ændre på vanerne...men netop for ikke at være fanatisk, så sig til hvis du skal have lidt fif af diætisten, som ikke er til et liv uden gluten, mælk og sukker...men som ændre kostvaner på en human og mere sund måde - og med videnskablig belæg:-)) Du kender mit nummer hvis du skulle få lyst:-)
Kh Trine

IF Stjernen sagde ...

Jeg har bestemt mig for at tabe 38 kg inden min fødselsdag i juli. Så Jeg er også med på vognen :)

Eva sagde ...

Jeg er med på noget sund mad og egen-omsorg. Hep, hep....

Anne Ovesen sagde ...

Kære Karen
Allerførst vil jeg komplimentere dig for en skøn og altid inspirerende blog! Du aner ikke hvor meget mere jeg har fået hæklet efter jeg har stiftet bekendtskab med din blog ;-)

Jeg kan kun være enig i, at en mere grøn og lettere kost giver overskud og energi i hverdagen. Jeg holder selv af at lave flere forskellige mindre grønne retter til mit hovedmåltid om aftenen, da det mætter både syn og mave på den gode måde. God fornøjelse med de nye madvaner! Jeg bruger Politikens Grønne Kogebog af Anne Hjernøe en hel del til dette formål.

Hvis du også har lyst til at lave noget aktivt og styrke krop og sind igennem bevægelse, kan jeg varmt anbefale pilates. Det er en fantastisk træningsform, som jeg selv har fået en stærk og smidig krop ud af at dyrke. Det giver mig samtidig mentalt ro og balance under og efter træningen.

Lene's kage-design sagde ...

..ja jeg ville ski da bare gerne bo hos dig :) -så kunne jeg måske også lære at strikke ;)
jeg snitter gerne grønt (velkommen januar)
Tak for en SKØN blog

Eva sagde ...

Jeg elsker at komme her og blive inspireret til kreativitet :) Kig forbi min blog, hvis du har brug for inspiration til kostændringen. Jeg har nemlig opskrifter på lækre ting helt uden sukker og gluten :) Mælk kommer jeg ikke helt udenom i alle opskrifter, men kig forbi alligevel - måske finder du noget du kan bruge :) Held og lykke med det!

Irene sagde ...

God ide! Jeg har været vegetar -og i perioder veganer i de sidste 21 år og det er den vigtigste beslutning, jeg nogensinde har taget. Det er grundlæggende for alt, hvad jeg gør i mit liv. Og nogle gange har jeg faktisk haft det sådan, at jeg hellere vil være fanatisk, for så ved folk, hvor de har mig... Jeg går på kompromis med fx en kage bagt med æg når jeg er i byen eller en ostemad, men intet kød og heller ikke animalsk fedt og gelatine osv. Det kunne aldrig falde mig ind at gå på kompromis med det. Jeg synes det er ulækkert og jeg bliver syg.
Jeg har engang imellem læst her, at du har haft migræne. Jeg er sikker på, at det bliver bedre med en anden kost eller helt forsvinder :-)
Selv ville jeg ønske, jeg kunne gå på Rawfood, men det har jeg altså for lidt rygrad til....
Held og lykke med dit nye liv :-) Glæder mig på dine vegne og til at kigge med her i det nye år.

Karen Klarbæk sagde ...

Tak for alle de opmuntrende kommentarer. Lige den der med migrænen....den har været væk i 8 uger efter selvsamme Lars som jeg skriver om i indlægget har givet intensiv behandling :) Og kropsvægten er allerede gået ned med ca. 7 kg. siden jeg begyndte seperationen fra pindsvinemanden.
Men...det kan aldrig skade det der med kosten.
Har aldrig i mit liv haft mere energi end dengagn jeg var på "fit for life" i 7 uger. Har aldirg helt forstået hvorfor jeg stoppede igen. Det er sådan lidt "RAW FOOD" agtigt.

Jeg vi lige kigge rundt til jer der anbefaler. Og Trine....kig da snart forbi en aften hvis du har lyst.

Karen

Anonym sagde ...

Jeg vil med på vognen, har også masser af bøger om emnet. Vil tage en med i seng i aften og læse i den, så vil jeg tage fat på projekt SUND i morgen.

Unknown sagde ...

Bare en lækker samling du har der - hold da op!
Jeg tager en kold tyrker mht. sukker fra i morgen. NU er julen slut - basta. Klarede hele december (indtil jul) uden sukker, kager, hvidt brød, sodavand osv. og glæder mig igen. Om 2½ døgn er sukkertrangen pistvæk. Andet fortsæt er at få afsluttet strik fra skuffen - så meget som muligt :)

Anne-Mette sagde ...

I den mindre fanatiske genre kan jeg anbefale Charlotte Hartvigs bøger, der blandt andet omfatter "spis dig smuk". Hun arbejder i høj grad ud fra principper om at lægge den rette strategi for at klare sig gennem dagens udfordringer på madfronten. Bare fordi jeg er på kur (eller har lagt min livsstil om) vil jeg ikke fornægte mig selv alt sødt/fedt for evigt. Det er et spørgsmål om at spise det i de rette mængder.

Jeg kender flere der har fulgt vægtkonsulenterne, vægtvægterne eller talt kalorier på anden vis. Alle "programmer" har hver deres hellige ko, og det er bare vigtigt, at man vælger en vej, der er holdbar for en selv, så man ikke skal gøre vold mod sig selv i hele processen, for så tror jeg desværre ikke det lykkes.

Jeg har selv haft held med Charlotte Hartvig - måske er det også noget for dig? Måske er det veganervejen - hvem ved - det gør kun du:-)

Held og lykke med det,

De bedste hilsner
Anne-Mette
femthe.blogspot.com