søndag den 21. marts 2010

Hvad spiser vi....

Egentlig spiser vi kun økologiske rosiner, men jeg elsker originalpakninger så højt, at jeg nogle gange køber SUN MAID rosiner, bare for at nyde pakningen.

Nåh ja, og helt "giftige" er de vel ikke.
Og allehelst køber jeg mælkeprodukter fra NATURMÆLK, fordi jeg ved at der står Biodynamiske landmænd bag. Men alligevel kan der fint ryge en Thise ting i kurven, bare fordi det smager godt og måske fordi fedtprocenten ikke er så høj.

Jeg bager helst vores brød med mel fra Aurion, igen fordi det er biodynamisk....alligevel kan jeg blive fristet til et landbrød fra Le Gateau (Silkeborgs økologiske bageri). Med lidt hvidløgsost fra torvet om lørdagen fås næsten ikke bedre søndagsmad.

Jeg ved da godt hvad jeg helst vil købe, men heldigvis er der plads til "synder" for ingen er jo fuldkommen :)
Har du bestemte ting du køber, fordi de bare er super gode?
Eller kan du også finde på at købe nogen for den lækre emballage?

10 kommentarer:

mette b sagde ...

Hej Karen,
Ligesom du, køber jeg økologisk og kan det lade sig gøre, køber jeg også biodynamisk. Melet er fra Aurion, maden fra Aarstiderne og alt det øko vi kan få i vores lokale supermarked, der fra direkte leverandør sælger Urtekram-produkter billigere, end de andre steder.

Det der med emballagen? Det er vist mest, når det er lækkerier, der ikke har med mad at gøre. For eksempel Weledas produkter - de er da lækre at have stående fremme på badeværelset, synes jeg :)

Klem fra
mette

mette b sagde ...

Forresten: Også fairtrade, når det kombineres med økologi. Især kaffen og chokoladen :)
K, mette

Karen Klarbæk sagde ...

Hvor sjovt. Jeg har også alle Weleda sagerne....dog ikke kun for emballagen.
Vidste du i øvrigt at både den BIODYNAMISK landbrugs ide, Weleda, Dr. Hauschka m.m. bygger på Rudolf Steiners ideer?
Lidt interessant for mig hvordan alle disse ting (med Steiner baggrund) dukker op som trend/must have etc. nu.

Karen

mette b sagde ...

Ja, jeg kender godt baggrunden. Jeg skrev min første pædagogiske årsopgave om Rudolf Steiner på lærerseminariet og det har da klart påvirket mig i den retning :)
Og nej, det er ikke kun pga emballagen, at Weleda og dr. Hauschka fylder på min hylde ;o)

Garn, hund & kat sagde ...

Foder, rengøring, mad ja stort set alt hvad der på en eller anden måde kommer indebords for mennesker eller dyr købes så lødigt som det er muligt.

Og naturligvis helst økologik eller biodynmisk.

Brød bages også selv.

Men ville nogengange ønske min etik ikke var så bevidst for det er ikke den nemmeste eller billigste måde at leve på.

Næste overvejelse er vaskepuveret - har I hørt om vaskenødder?

Anne Lotte sagde ...

Vaskenødderne skal man holde sig fra.
TÆNK har udført tests på forskellige slags vaskepulver og så nøddeskallerne, og har konkluderet at de slet ikke vasker rent.

Hjemme hos os vil vi også gerne købe økologisk/biodynamisk, men økonomien er på ingen måde til det, så vi handler økologiske basisvarer og ellers almindelige varer for resten :-)

Hvad angår Weleda, bliver jeg desværre nødt til at være en lyseslukker. Sidder fx med et babyprodukt i hånden, som er fået i gave, og det indeholder parfume ... ?!
Hvad er lige ideen med det?
Det indeholder også flere stoffer som er på EUs liste over allergifremkaldende stoffer. Og selvom de pointerer at det er fra æteriske olier, gør det ingen forskel for mig. Æteriske olier er lige så allergifremkaldende som kemisk fremstillede.
Se evt mere her: http://www.astma-allergi.dk/web/portal/readmoreaboutlist?p_p_id=56_INSTANCE_5N8x&groupId=12111&articleId=79551

Herhjemme bruger vi Änglemark, Matas, Derma og andre produker der ikke indeholder hverken parfume, parabener og konserveringsmidler.

Hilsen Anne Lotte

Anne Lotte sagde ...

PS. Har en hel pose med Weledaprodukter, hvis nogen er ligeglade med de æteriske olier, og interesseret i en god handel.

Fik en hel pose med produkter i dåbsgave til den yngste, men jeg vil altså ikke bruge det på ham...

:-)

L sagde ...

@Garn, hund og kat - vil bare lige sige, jeg bruger vaskenødder og er godt tilfreds. De er drøje i brug, synes jeg. Jeg tror det er meget forskelligt, hvordan man oplever brugen af vaskenødder, så det er nok bare med at prøve og se, hvad man synes om det. Jeg har ecover pletfjerner hvis jeg opdager pletter på forhånd - det er dog sjældent jeg bruger det.
:-)

Karen Klarbæk sagde ...

Hej Anne Lotte

Det med parfume og allergi er jo kun for dem der FÅR allergi af parfume. Mine børn har brugt Weleda som babyer og det er faktisk det der har gjort at vi bruger det i større mængder nu. Netop fordi det virkede (blecremen er fantastisk). Begge børn var allergiske overfor modermælks erstatningen (Allumin)og fik derfor noget specielt....men det gør jo ikke at andre børn ikke kan få Allumin og trives med det?
Jeg kan undres over det samme...hvorfor SKAL der være parfume i Weledas baby/børneprodukter?
Men når de nu er der, er jeg da glad for at de er "ægte" og ikke kunstige.

Dorte sagde ...

Hej ja man får jo altid nogle favoritter. Kan anbefale at finde en Sunmaid dåse og putte lige de rosiner i du ønsker, det gør vi.
Mht. melet har jeg ganske nyligt opdaget www.kragegaarden.dk og her kommer jeg ikke fra igen. SUPER mel til meget fornuftige priser... mums.