søndag den 7. juni 2009

Gæt en blomst

Den står i fuldt flor og drysser nu med frø. Den står i vores køkkenhave og er nomalt kendt for en slags "frugt" på denne årstid.


Kan du se hvad det er?


8 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Det er da en rabarber... uhm ;-)

Karin Grøn sagde ...

Ha ha - det er en Rheum rabharbarum- også kaldet haverabarber- jeg lader også altid planten vokse med blomsten for jeg synes det er så fantastiks, at den lille kugle der dukker op af jorden i april allerede i maj giver så fantastiske blomster. Det er helt ufatteligt, så meget fart der er på. Jeg har forresten engang høstet meget sent og puttet den frøstand i komposten. Det betød at der i kartoffelbedet var de sødeste små rabarberplanter, der dog blev luget op men alligevel. Det var virkelig små perfekte minirabarber str 10 cm. De var så nuttede.

Karen Klarbæk sagde ...

Tror du de kunne blive til rabarberplanter?
Det var måske et forsøg værd.
Jeg synes aldrig de har blomstret så flot som I år.
Tak fordi I gættede med...

Karen

hanne ewald sagde ...

hmmmmmm - mine rabarber er ved at blive totalt kvalt i skvallerkål! desværre - det er dog lykkedes mig at lave en enkelt tærte.
Mine rabarber har aldrig blomstret !
Men den er rigtig fin den der blomst !

Karen Klarbæk sagde ...

Jeg har lige lagt 2 x 300g rabarber i fryseren i dag. De kan jo bruges senere til den der yndlingskage jeg har lært af dig Hanne.
Jeg kommer forbi dig og dit kvarter
onsdag morgen tidligt.
Kan fint smide en pose rabarber af til dig!
Lægger dem ved kælderdøren.

Rikke sagde ...

Jeg har ikke hverken have eller rabarber, men jeg tror nok, at det er en fordel at klippe stænglen af, inden den blomstrer, hvis man gerne vil have rabarber. For så bruger planten kraft på at lave rabarberstængler istedet for at lave en blomst. Men hvis man på den anden side ikke spiser rabarberne, så er det da en meget køn blomst... :)

tusindfryd sagde ...

SKØNT du har frø søde!!! Jeg har planer om at nedlægge mit ene satuderbed og plante rabarber...til min marmelade .-) Vil du fange lidt frø til mig???

Unknown sagde ...

Den er godt nok smuk !