lørdag den 22. oktober 2011

Zpagetti sidde kugle...lige om en dags tid

Jeg er i gang med en kugle så stor, at man kan sidde på den.(Diameter Ø ca.42 cm)
Opskriften er klar allerede til Tante Grøn, der jo var de første med det sjove Zpagetti garn
(Det koster i øvrigt 75 Kr. pr. nøgle nu med ny importør)
og man skal bruge 2 nøgler/spoler til den helt store kugle her.
Man kommer til at kunne få opskriften hvis man køber 2 nøgler af Zpagetti garnet hos
Tante Grøn lige om et par dage.
Opskriften på en kugle Ø ca. 23 cm finder du allerede HER.HUSK, at selvom man viser ideer på en blog, gælder loven om ophavsret  til ide og udformning stadig.

23 kommentarer:

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Wauh.. du da bare kommet langt.
Den bliver helt sikkert rigtig fed...

Ha´en dejlig aften.

Knus Susi

Helene sagde ...

Super fed bold og super fed garnfarve ikke mindst!!

Dog en lille note til din afsluttende kommentar. På nettet findes der allerede opskrifter på STORE hæklede bolde.. Om de afviger en del fra din opskrift, ved jeg jo af gode grunde ikke. Men nu er du i hvert fald klar over det :o)

Blandt andet her: http://almostunschoolers.blogspot.com/2009/08/really-big-crocheted-ball.html

Rigtig god hæklelyst!

Pernille på 1. sagde ...

Den er bare for fed, jeg ville så gerne lave en kæmpe paddehat gad vide om man kunne stoppe et eller andet sted på det her mønster og så få det til at ligne :), jeg bor i Odense så jeg må forbi Tanterne, det lyder godt at prisen er faldet, så nemlig godt på nettet at man kunne købe det andre steder til 5 kr

Anonym sagde ...

rigtig sød ide...og hva med en stor marokkopude i striber:-) Måske en idé? Jeg er nu ikke helt med på, hva du mener med ideer og opretshav i det her tilfælde? Betyder det, at man ikke hver især må hækle sig en stor pinkfarvet bold? Og hvem har fået ideerne først? Rigtig god søndag aften:-) Mvh Helle

Anonym sagde ...

...mente selvfølgelig lørdag:-) Søndag aften har vi heldigvis stadig til gode:-) Helle

Lise sagde ...

Kunne være fedt at lave en frakke til en stor terapibold med dette garn. Det kunne så være store storebroderen.

Ditte sagde ...

Den glæder jeg mig til at du viser når du er done. Jeg kunne nemlig evt. (helt sikker) godt fristes til også at prøve mig med sådan en.. Og JESUS! hvor er det Zpagetti'garn' umuligt at få i Aalborg.

Hilsen
Dittemusen

Karen Klarbæk sagde ...

Hej Helene og Helle
Jeg har ikke ophavsret på en stor bold, men på ideen om at den laves i det her jersey, så den bliver en deko ting og en siddepude i et. Og det ophavsret betyder er, at man ikke må bruge opskriften salgsmæssigt og på samme måde uden mit skriftlige samtykke.
That is all.

Hej Helene
Bolden på linket du sender er nok ca. dobbelt så stor i maskeantal, men i et helt andet tyndere garn.
Dermed bliver den mindre.
Super fed idé i øvrigt.

Fortsat god aften.
Karen

HANNE sagde ...

Karen, de findes allerede overalt i det samme garn på Ravelry, samme ide og udformning.

ex:

http://www.ravelry.com/projects/Tyler-girl/zpagetti-poof

Anne sagde ...

Kære Karen.
Det er ikke ofte, at jeg kommenterer her, men vender dog forbi engang imellem.

I dag må jeg dog lige lade en enkelt bemærkning falde:
Idéen om at hækle noget "skulpturelt" og på samme tid brugbart er ikke en ny idé, gulvpuder i samme facon er der mange af og enkelte endda i det bløde jerseygarn.

At hævde at man har ophavsret på sådan en ting er for fjollet. Det er fint og herligt, at du laver en opskrift for tanterne, som så kan glæde deres kunder med den, og lige præcis den må andre selvfølgelig ikke sælge som deres egen opskrift.

Men ellers er der vist frit slaw i bolledejen og i de hæklede gulvpuder.

Her er f.eks. en smuk grå, som jeg da synes er meget deko-agtig
http://www.etsy.com/listing/84049366/pouf-crochet-big-silver-gray

Fortsat god hækling...

Karen Klarbæk sagde ...

Hej Hanne

Vil jeg straks tjekke ud.
Men jeg har endnu ikke "konto" til Ravelry. SÅ det har jeg ikke set.

Tak for info.

Karen

Karen Klarbæk sagde ...

Hej Anne

Den var lige smuttet imellem den forrige og din kommentar.
Jeg er helt enig. Man har jo ikke ret til skulptur men til netop min opskrift. Lige præcis.
Tak for kommentar.
Dejligt at høre fra dig.

Karen

Julia Zahle sagde ...

"Jeg har ikke ophavsret på en stor bold, men på ideen om at den laves i det her jersey, så den bliver en deko ting og en siddepude i et." -

Nu bliver jeg lidt undrende. Lige da Tanterne fik dette garn, blev jeg straks vild med det og så for mig en masse forskellige ting, der kunne strikkes og hækles. Blandt andet en stor, hæklet bold, man kunne sidde på og som så lækker ud i stuen. Jeg fik det aldrig hæklet, da mine håndled bøvlede - men hvis nu jeg beslutter mig for at hækle den op, får jeg så bøvl med dig fordi du mener du nu har "ophavsret" til idéen, eftersom du skrev det på bloggen først?

/Julia

Karen Klarbæk sagde ...

uesgasHej Julia

Ophavsret gælder jo kun for noget du vil sælge eller bruge kommercielt øjemed. Eller hvis du udgiver dig for at have fundet på det og det er en andens opskrift.
Altså hvis du nu har en garnbutik eller en blog, så kan du ikke give en andens opskrift væk med dit eget navn som "opfinder" uden at have spurgt om lov.
Og kom jeg først med opskriften og ideen, så må den være min.
Alle må jo hækle den.
Giver det mening?

Karen

Julia Zahle sagde ...

Hej Karen,

Nej, jeg synes ikke det giver mening. Du kom ikke først med idéen - det gjorde jeg nu heller ikke - hvis nu jeg har 3 vidner på at jeg kom på idéen til en stor bold, hæklet i netop dette garn, så man kunne sidde på den for 4 måneder siden - kom jeg så ikke på den før dig?

Handler det blot om at at være den første til at blogge om idéen, for at få ophavsretten til den? Jeg synes det er at strække den for meget at du påberåber dig ophavsretten til en idé, andre allerede har udgivet og fundet på. Selve opskriften, du udgiver kan du påberåbe dig retten til - men da ikke idéen.

/Julia

Liselotte sagde ...

Opskriften Karen! Hvis du laver sådan én, kan du kalde den din under forudsætning af, at jeg ikke finder en magen til, for så er den ikke længere din, men måske en andens... eller en tredjes... eller... der skal jo kun ændres så ganske lidt, for man kan kalde den slags sin egen. Der er sikkert en procentsats for det lille fif.

Idéer er vanskelige at påberåbe sig ophavsretten til, for der vil formentlig ofte være en anden, som allerede har tænkt tanken og måske endda gjort sig erfaringen.

Det er sjældent at se ægte originalitet. Det er ikke skidt. Det er bare virkelighed. Der er få originaler her i verden og hverken du eller jeg er en af dem.

Sådan er det også med dine idéer. Ingen af dem er originale, men de bringer glæde og sjov, hvor de når ud og det er vel i sidste ende idéen bag siden her, eller?

Idéen synes jeg ikke, at du skal tage credit for. Det er den set for ofte til, men opskriften er naturligvis din, når du engang offentliggør den og til den tid er det vel passende at bringe emnet med ophavsret op. Vist ikke før :-)

vidunderlige univers sagde ...

den er simpelhen fantastisk... men giver det ikke bare ondt i håndled at hækle så stort... Eller er det det samme som at hækle et tørklæde??
KH Iben

Karen Klarbæk sagde ...

Det er vildt hårdt både for håndled og arm at hækle med stofstrimler. Så indimellem må man lige holde pauser.
Til gengæld komme man jo hurtigt fremad.

Karen

Anonym sagde ...

Hej Karen. Jeg følger fast med i din blog, som jeg altid bliver glad over at læse. Jeg undrede mig imidlertid, som andre, over din kommentar om ophavsret til ide og udformning. Nok kan den skrevne opskrift være din, men ideen er simpelthen set for mange steder til, at den kan være din. Og som en anden kommenterer: gør det,at du har blogget om ideen den til din? Nej, det er for groft. Måske er du den første, der viser ideen i blogland, men en ide skrevet ned på en serviet et sted i bunken af bøger derhjemme er lige så meget værd som din blog. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at dette er respektløst over for andre kreative mennesker, der har hæklet runde ting, man kan sidde på. Det virker som om, at der er gået for meget konkurrence i at påråbe sig retten til ophavsret blandt nogel bloggere - det er synd og skam og en af de ting, der afskrækker mig mht. at lave min egen blog. Hvis du er så bange for, at andre tager "dine ideer", hvorfor så vise dem? Venlig hilsen Maja

Anonym sagde ...

Hej
Jeg er normalt meget stor fan af din blog og læser den med glæde. Men jeg blev lidt skuffet da jeg læste slutningen af dette indlæg.
Jeg har fuld respekt for det store arbejde der er i at lave opskrifter og derfor også ophavsret. Men helt ærligt, man kan ikke kræve ophavsret på en så "simple" ting som denne (der er hæklet mange store bolde før) Jeg sidder lige nu, men netop dette garn i hånden og er ved at hækle en stor puf (bold) der er sikkert en runde mere eller mindre end din, men du kan ikke kræve ophavsret på ideen, sorry... Den trygte opskrift er din og den har du ophavsret på, helt ening, men ideen - nej, sorry du har ikke opfundet en dyb tallerken her (ellers er vi i hvert fald flere der har).
M.v.h. Mette

Tina sagde ...

Lækker bold :) Sådan et par ku jeg godt bruge i min stue! (hvad kan man fylde i, så den ikke ender som en pandekage, første gang man tager dem i brug mon? )
AJ og hvad ER det for en masse jammer om ophavsret? Glæd jer nu bare over en gratis opskrift piger, og lad så det ævl ligge :) Handler jo kun om at lade være med at SÆLGE Karens opskrift... print den ud, som den er, og del den med naboen... Og så er den ikke længere :) Eller?

Anonym sagde ...

Sikke en morsom debat om ophavsret.... nu må jeg bare lige kommentere. Opskriften på Zpagetti kugle Ø: 23 er nøjagtig den samme som: "hæklet bold ca. 8 cm" fra www.grenes.dk som de lagde ind i sommers, bare hæklet i bomuldsgarn og på pind nr 2,5 i stedet for zpagetti og nål 10 ??? Utroligt at ordvalg og opstilling er helt den samme??? Men ja ja hvad ved jeg, kan det være et lucky punch.... hmmm?!

Anonym sagde ...

Hold da op som folk har ondt i r....! Jeg har to spørgsmål, er ved at lave en til min datter. Har du et færdig billede? og Hvad har du brugt af fyld???? Er nemlig rigtig meget i tvivl!!!