søndag den 21. februar 2010

Impulsivt gæstebud

Jeg elsker impulsive sammenkomster. Det er et emne jeg før har været inde på, er jeg sikker på.

I aftes så jeg et program om 80'erne på DR2. Steffen Brandt fra "popbandet " TV2 undrede sig over hvad det lige er der gør, at vi nyder andres gæstfrihed, men når der så kommer nogen den anden vej, så er det bare "noget så besværligt" og "de skal helst forsvinde igen så hurtigt som muligt"...."hvad er det lige der sker?"

Det kan godt være det er en 80'er tendens, der bare er fortsat. Det kan også være vi er rigtig mange der IKKE har det sådan mere.
De hurtige impulsivt opståede gæstebud har noget ganske særligt over sig.
Man skal ikke rydde op, fare rundt og gøre rent eller prøve at "pudse facaden". Gæsterne tager det helt som det er. Det bliver på en måde mere "lige ud af posen sådan som vi er".
Og helt ærligt, det er jo OS og ikke vores hus de besøger.
I går havde min mor lavet "forstadier" til fastelavnsboller. Jeg fik en pladefuld med hjem til at bage selv.....og så kan man jo lige så godt invitere nogle søde mennesker indenfor.
Det blev en dejlig eftermiddag.
Har du tænkt over om du/I har venner der kigger forbi eller om I altid inviterer?

13 kommentarer:

randiglensbo.dk sagde ...

Jeg har det lige modsat. Jeg bryder mig ikke om at blive overrasket af gæster. Derfor besøger jeg heller ikke selv andre uanmeldt.

Randi

Unknown sagde ...

Jeg elsker de som stikker innom. Da får de alltid se et hus full av kreativitet. Når vi inviterer er det strøkent og ingenting sier noe om oss som mennesker. C,")

Louise sagde ...

Jamen hvor har du ret! Det er da fantastisk med impulsivt besøg, hvis man lige præcis - som du beskriver - kan slappe af og være sig selv og lade rod være rod og lade folk se os som vi er. Hvor er det synd at vi ofte er så styret af hvordan det er på overfladen og ikke kan nyde det :o). Og hånden på hjertet, når jeg selv kommer spontant hos andre.. så ser jeg faktisk ikke deres rod, så de ser nok heller ikke mit. God pointe.
Rigtig god søndag..

mette b sagde ...

Vi har nogle venner, der tager både os og hus præcis som det hele er - og omvendt. For hvis man ikke kan tåle at se hinanden med morgenhår og nullermænd i krogene, bliver det alt for anstrengt, synes jeg.
Sikke lækre boller, i øvrigt :)

Else Marie sagde ...

Det er dejligt med uanmeldt besøg, det er sjovt at tømme køleskabet og der opstår nye retter eller en hurtig kage i ovnen. Eller bare drikke en kop kaffe eller øl sammen. Og nogle har kage med. Men de senere år er der blevet færre uanmeldte besøg. Desværre. Og hvorfor det ved jeg ikke!!!!

Heleen sagde ...

Hmmm I can almost smell them!

Frøken Nobel sagde ...

Jeg elsker at komme på uanmeldt besøg og bestemt også at få uventede gæster!
Men det er ikke så tit det sker, især efter vi har fået børn.
Eller også så er vores familier/venner bare ikke til uventet besøg, måske derfor det ikke bliver gengældt?
Er det muligt at få opskriften på de lækre fastelavnsboller?
God søndag!

Eva sagde ...

Det med uanmeldte besøg var vi bedre til i "gamle dage", da børnene var små. Det er noget, jeg gerne vil opelske igen, men måske er det mere realistisk med små hverdagsaftaler,- spise sammen om torsdagen, søndagsfrokost sidste søndag i måneden, og sådan noget.
Da min veninde fyldte 50 gav vi hende et gavekort på samvær med os og et andet vennepar hver måned d. 28. Så havde vi arrangeret forskellige oplevelser, eller bare god mad. Det var et godt år!

jóna björg sagde ...

Jeg kan ikke lide det at folk "drops in" for jeg kan ikke klare at ikke mit hjem strökent.

Må jeg ellers spörge dig om noget? jeg vil gerne betrække nogle kasser med stof og ikke papir, har du en idé hvordan jeg limer stoffet bedst på?

Anne sagde ...

Vores hjem har altid været lidt af et miks mellem et hurlumhejhus og en banegård, op og i går døren mange gange i løbet af dagen, store og små kommer og går, og jeg elsker det!

Jeg har intet imod at åbne døren iført morgenhår og havetøj, og ej heller tænker jeg på de uordentligt hjørne, der jo er i et hus med megen aktivitet.

Hurra for de impulsive besøg...

Men også hurra for de planlagte, for jeg finder også stor glæde i at gøre klar til gæstebud.
At købe ind og stå i køkkenet og finde på, at dække et smukt bord og klæde om til lidt pænere tøj, det kan jeg også rigtigt godt li'.

I det hele taget kunne jeg vist få livet til at gå med at tage på og få besøg.
Både af den ene og den anden slags.

Ha' en fin søndag, Karen...

Hygge-Strik sagde ...

Her hos os kan vi godt lide at planlægge og invitere, jeg er ikke så vild med at blive overrasket.
Skulle det ske, er der altid et eller andet i fryseren, der kan bruges :-))

Sylvia sagde ...

Det er hyggelig når folk stikker innom, og jeg har alltids noe godt å bite i, i frysen.
I går var jeg syk, og orket ikke gjøre noe husarbeid. Men enda bad vi gode venner innom på et glass øl og vin på kvelden. Så glemte jeg min forkjølelse og alle skitne kroker, og alt er bare bedagelig.

Mette sagde ...

Uha, Karen, jeg har sagt det før, men din mor er en super-guld-mor. Her kommer sjældent uventede gæster, men vi gør det heller ikke selv. Jo, hos min mor og søster % co. Det er ikke fordi, at vi ønsker at gøre klar til gæster. Nope, det er menneskene, det kommer an på.