lørdag den 12. maj 2012

Lige før du bliver imponeret....

Ja, jeg øver mig (os) i at lave bearnaise sauce. 
I aftes skulle vi have de her røde bøffer fra Butik Skovgaard...
men...


Bøfferne var helt fantastiske....uden tvivl. Bedre kød fås ikke i miles omkreds.


Men  saucen....den var altså bare SLET SLET ikke
lige det jeg (vi) havde drømt om....


Men...det ligner da bearnaice sauce på billede 1 ikke?
Og det smager også af hjemmelavet bearnaice essens, men ikke sauce...slet ikke fed nok...cremet....

Den der har DET ULTIMTIVE CLUE ....giv lige lyd.
Jeg VIL bare kunne!!!!!!!!!
ASAP!!!


9 kommentarer:

Tante Sød..og den sure øko-citron... sagde ...

thi hi ja det er jo nemt nok at sige,at det er nemt, når man ikke selv har prøvet at det er slået fejl:-) Jeg koger bare lidt hakket skalotteløg i hvidvinseddike i 10 min. Sigter løg fra. Tager 4 æggeblommer sammen med eddiken over vandband og pisker til det begynder at koagulere og skumme lidt ... og så LANGSOMT i med den smeltede smør. Piske, piske piske. I starten bare nogle dråber ad gangen, og så mere som den kan emulgere. Og IKKE koge. Og så til sidst smage til med hakket estragon, salt, hvid peber osv. Man kan evt give den et par dråber bearnaiseessens hvis man synes.... plejer at blive den lækreste cremede sauce med helt rigtig smag:-) Håber det lykkes for jer ....

KirstenK sagde ...

Det har slået fejl for mig mange gange...men det er altså også gået godt rigtig mange gange...men det er nu ikke helt så ligetil...Held og lykke med projektet om at kunne...

Tilde sagde ...

Ja jeg giver Tante sød ret.
Lav den over vandbad så er det nemmere at styre og så piske piske til den bliver tyk i det så tyk at du næsten synes at nu er det for meget (og selvfølgelig stop inden det bliver røræg) Saucen den bliver jo tyndere igen når smørret kommer i.
Det bliver en dejlig cremet sauce.
Brugt også nogle forsøg inden den blev helt rigtig. Op på hesten og prøv igen lige pludselig er den der.

ullaskovjensen sagde ...

Her er én UDEN vandbad. Den er lykkedes siden 1970, undtagen én gang (hvor det var en anden, der skulle lave den for mig til en konfirmation...).
4 æggeblommer, 1/4 l piskefløde, 125 gr. smør, 1/2 spsk. salt og så essensen hældes i lille gryde i god tid (akklimatisering).
Bringes langsomt mod kogepunktet under konstant rimelig kraftig omrøring. Damp fortæller, at der er opvarmning i gang. Når den første boble viser sig på overfladen, tages gryden straks af, og den vidunderlige sauce er klar til at nydes.
:-)

Sommerhusliv Hele Aaret sagde ...

Uhha Ja! Det er ikke den nemmeste sovs i verden...

Jeg elsker bearnaise sovs og vil så gerne kunne lave den selv istedet for en kedelig "Knorr" så jeg forsøgte mig en nytårs aften for nogen år siden.

Men den var så sur og bestemt ikke nogen nydelse.
Så jeg har ikke turde prøve siden.

Men med de tip der er kommet for jeg lyst til at springe ud i det igen.

Så jeg er glad ved du spørg om råd, så læser jeg med:-)

Ha´en dejlig aften

Knus Susi

Anonym sagde ...

Min kæreste laver brødrne prices udgave af bearnaise http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Bearnaise.htm - MÅÅMS!!

Har fundet dette link!
Det er da for nemt hvis det fungere..
http://politiken.dk/poltv/tjek_dk/tvmad/ECE719494/kokkeskole-saadan-blender-du-en-bearnaise/

God fornøjelse!! Hjemmelavet smager bare bedre :)

Eva sagde ...

jeg har en god veninde, hvis mand laver en pragtfuld bearnaise. Request er sendt vedr opskrift. Fortsættelse følger...
kh Eva

Eva sagde ...

Ja så er den her, Jens' bearnaise:

Desværre er Jens ikke nogen opskriftdreng, men han siger, at han gør nogenlunde sån her, når han laver sauce til 4-6 personer:
Først laver han bouillon af en urtesuppeterning og cirka en halv dl vand. Så smelter han en pakke smør (gerne usaltet), og mens det og bouillonen køler af, rører han otte æggeblommer enormt godt sammen i en gryde. Sætter denne gryde i et vandbad i en anden gryde, og så begynder han langsomt at hælde det smeltede smør over i æggeblommerne, mens han rører som vanvittig og passer på, at det ikke bliver for varmt, for så skiller det. Til sidst rører han bouillonen og cirka et par spsk. bernaiseessens i. Det går indimellem galt, og skidtet skiller. Så starter han forfra med en ny æggeblomme.

Karina sagde ...

Uhh det kender vi godt her.. Vi har altså succes med denne opskrift:-) http://www.magasinetmad.dk/Hovedret/Oksekoed/2009%2001%20Klassisk%20bearnaisesauce.aspx
Held og lykke. :-)