søndag den 20. maj 2012

Is fra en hemmelig ismager


Jeg kender en der laver det mest fantastiske is. Helt perfekt i smag og konsistens. Det inspirerer, så man får lyst til selv at prøve. 
Jeg har altid mest været til eksperimenter med brød og desserter....men det kan da udvides. 
Måske til også at omfatte Indisk mad i aften, eller noget andet sjovt :)
Hvad "leger" du med i dit køkken?

5 kommentarer:

Elsebeth Solskin Christophersen sagde ...

Det ser så lækkert ud.
Jeg "leger" ikke med indisk mere, det er en fast del af vores hverdagsmad :-) Jeg lavede det endda til en konfirmation i fredags.
Jeg leger med Wagamama mad, jeg ved ikke om jeg synes det er godt. Det er egentlig ret kønsløst, og jeg har prøvet på restauranterne også.. hm, prøver at lave mine egne modifikationer.

Merete sagde ...

Uhm.... Har endda en ismaskine men mangler den perfekte opskrift ;0)

Sissel sagde ...

det er altså ikke svært i en ismaskine. 2-3 æggeblommer (efter hvordan det lige passer men den slags pakker de købes i) pisket med 2 dl sukker/rørsukker, pisk 2 dl mælk i (kan selvfølgelig også være mere fløde, men jeg vil gerne have den slanke udgave) så piskes 2 dl fløde uden at det bliver fuldstændig stift, og flødeskummet vendes i. Tilsæt smag. Fx ½ dl bailey, blendet frosset frugt, kakaopulver rørt op i vand i kraftig konsistens, marcipan, rabarberkompot, kun fantasien sætter grænser. Afhængig af frugt og andet kan der skrues på mængden af sukker eller mælk, hvis det trænger til lidt ekstra til at søde eller der er for meget væske.
Det eneste jeg ikke bruger længere er chokoladestumper, de når ikke at smelte i munden i samme tempo som isen. Hvis man gerne vil have blød is, så kræver det alkohol, fx en sjat grandmanier. Gå bare i gang, det kan næsten ikke mislykkes.

Karen Klarbæk sagde ...

Tusin tak Sissel. Det lyder super.
Jg skynder mig at notere....ideer og oplæg er altid mere end velkomne.


Karen

Karen Klarbæk sagde ...

Hov, der smuttede et d i tusind.
Sorry