tirsdag den 26. oktober 2010

Mønstre i mit hoved

Jeg har det sådan med trykmønstre og farver, at de "sidder fast". De kan være på min nethinde i mange år.
Jeg kender dem ud og ind husker dem ret nøjagtigt, også uden gensyn.
Især hvilke farver der indgår hvor stor en fordeling af hver farve der er o.s.v.
Jeg har opdaget, at jeg kan finde stort set den nøjagtige farve i en skala....
(Pantone bogen f.eks.) huske om den er mere eller mindre blå, lysere eller mørkere o.s.v.
Mækelig ting at gå og lagre i grunden?

Lagrer du visuelle ting eller numre i dit hoved?
Madopskrifter eller måske noget helt andet?

9 kommentarer:

Margith sagde ...

Godmorgen Karen!
Jeg har det lige sådan med farver nuancer, kan huske dem meget præcist.
Når jeg ikke kan sove eller har været i narkose begynder mit hoved at produktudvikle :-) godt nogen gange andre gange kunne det være rart med "fred"
Hav en god dag.

Kirsten sagde ...

Filmcitater! Og af én eller anden grund er jeg også ubestridt mester i at huske præcis hvilket årstal de fleste sange fra 80erne og 90erne er lavet...
Gad virkelig godt kunne bruge dén plads på harddiscen til noget andet... ;-)

Klejs sagde ...

Jeg lagrer ansigter i min hukommelse. Jeg kan sagtens genkende en gammel legekammerat jeg ikke har set i 25 år på gågaden i Århus og oftest kan jeg også huske navnet og hvor jeg sidst har set vedkommende. Det er noget mange kan, men jeg kan huske MANGE. Virkelig MANGE!

Min mor kan huske telefonnumre og fødselsdage, fortæl hende det en gang, så husker hun det resten af livet.

PUK sagde ...

Hej Karen
Jeg husker farver, billeder, ansigter. Hvis jeg læser i en avis eller en bog, kan jeg huske hvilken side og hvor på siden jeg er kommet til. Når jeg har været til en fest eller en eller anden begivenhed, så husker jeg i farver eller billeder. Kan f.eks. huske hvad for noget tøj jeg havde på og hvad farve blomsterne havde.
Hav en god dag.
KH Puk

En fugl i hånden sagde ...

Hi hi, jeg husker folks tøj... ???

Jeg kan huske hvad stort set alle havde på, hvornår, hvilke farver, hvordan tøjet sad osv. Og det skøre er, at jeg i situationen slet ikke er spor bevidst om, at jeg lægger mærke til det. Og jeg går ikke som sådan særlig meget op i andre folks tøj. Det er slet ikke sådan noget med, at jeg bruger energi på at forhold mig til andres tøj. Jeg ser det bare, og kan stort set altid huske det bagefter.

Ej, det lyder næsten for skørt og creepy nu hvor jeg ser det nedfældet på skrift... ;)

Mayen sagde ...

Hei
I mitt hode er det fullt av navn og ansikter som jeg har møtt på min vei! Har vært lærer i mange år og husker elevene mine ved navn selv om det ettehvert er blitt noen tusen! Men å huske hva jeg skal kjøpe på butikken, nei det må skrives ned på et papir.. Vinterhilsen fra langt nord i verden

Margit Ammentorp sagde ...

Jeg misunder dig lidt, jeg ville så gerne have en bedre visuel hukommelse. Til gengæld husker jeg stemmer og lyde så jeg sjældent tager fejl.

Anette sagde ...

Hej Karen, jeg husker numre, tlf numre feks eller da jeg arbejdede i en bager hvor alle varer havde en nummer på 2, 3 eller 4 cifre... Dem kunne jeg huske flere år efter jeg var stoppet. Jeg er særlig god til at huske vejbeskrivelser fordi jeg ser det for mig, hvilken vej jeg skal dreje og særlige kendetegn på vejen. Egentlig en rigtig god egenskab når man skal et nyt sted hen ;o)

Merete sagde ...

Mit hoved er fuld af numre... telefonnumre, kontonumre og fødselsdag... skal måske lige tilføje at jeg arbejde i bank ;0)
men er tilgengæld ikke god til at huske navne og tildels heller ikke ansigter... ville dog gerne være det... ;0)