fredag den 22. oktober 2010

Jeg melder mig frivilligt

Jeg elsker at glæde andre. Jeg har frivilligt valgt, sammen med en anden mor på børnenes skole, at vi ordner skolens lærerværelse i hver ferie.
Skolen er en friskole, med et lavt rengørings budget.
Jeg nyder at  forestile mig (mens jeg vasker gulv) hvordan det må være at komme tilbage fra ferie og der er rent og velduftende. Hygget op med blomster og fine opstillinger. Køleskabet er ryddet og gjort rent og vasken er skrubbet for kaffe.
Vi har gjort det i snart 2 år. Mødtes i hver ferie og lige nusset lidt rundt. De første gange tog det lang tid. Nu er vi nede på 1 time og et kvarter.  Tænk hvor lidt. Og måske det gør en forskel.
I hverfald for os. At vide det ikke bliver rodestakke og nullermænd de tager pippet fra klasselæreren inden første time overhovede er gået i gang. Hvis ikke det glæder dem glæder det mig. Og er det ikke nok?

8 kommentarer:

63 grader nord sagde ...

Det er så flott at noen bryr seg om andre og hvordan de har det. Jeg hadde blitt lykkelig bare med tanken på at noen hadde, helt frivillig, vasket og ordnet til jeg kom tilbake på jobb. Bare for å glede meg og mine kolleger. :0)

Therese sagde ...

Det er en fin gestus, Karen. Jeg har sagt det før, og gentager det gerne "du er en ener". Jeg ville blive glad og overskuddet ville få et ekstra boost hvis nogen gjorde det for mig ;)
God weekend til dig og dine
KRAM

Sigrid S. Eriksen sagde ...

Jeg var i mange år "friskoleforælder", og jeg nøde hvert sekund. rengøring, byggeprojekter - alle ferier blev brugt på den skole, det var som om jeg skulle lære at leve et nyt liv da den sidste forlod skolen. Så jeg er meget misundelig på dig - nyd det !

Unknown sagde ...

Jeg er også rundet af en friskole og synes ideen om at forældrene er med til rengøring og vedligeholdelse, er en god ting,på flere planer.

Heidi sagde ...

Hvor er du en FANTASTISK forældre at have til sine elever. Hvis der bare var flere som dig, der havde overskuddet til at give et nap med, for der er mange steder på skolerne, der kunne trænge til en kærlig hånd!

Hilsen
Heidi (lærer, der ville ELSKE at komme tilbage på lærerværelset, og der var fint og rent!)

Karina sagde ...

Hej Karen.
Følger troligt din blog (om end det driller med at blive "fast læser", men finder vel ud af det med tiden).
Og sikken en fantastisk tanke. nu er jeg godt nok "almindelig lærer", og har da rengøring på vores skole, men når det være sig sagt, så ville jeg 110% nye at komme tilbage fra en ferie til en skønt rengjort og opryddet lærerværelse (for trods rengøring, så møder jeg altså ikke det syn). Så klap på skulderen og en masse ros for den gode indsats til jer.

/Karina

Eva sagde ...

Du kan være helt sikker på, at de lærere, der kommer tilbage til arbejdet efter en ferie, nyder at komme til et ryddet og rengjort lærerværelse.

Og så glæder I jer selv samtidig med at I glæder andre.

Det smitter helt sikkert også af på børnene, at deres forældre mødes og hygger sig.

En rigtig win-win-win-situation

***Mutter*** sagde ...

De mandlige lærere lægger måske ikke så meget mærke til det, men de kvindelige skal nok påskønne det.

Da mine unger gik på friskole skulle hver familie 2 x året deltage i en fælles arbejdsdag for at spare på budgettet. Her krydsede man så af, om man ville på haveholdet, legepladsholdet, maleholdet, nedrivningsholdet, lucia kjole syningsholdet, etc. Bagefter spiste vi altid sammen og lærte hinanden at kende på kryds og tværs af klassetrinene også.