søndag den 7. juli 2013

Læseproblemer og bogstakken i sommerhuset

Vi har været i Bog & Papir her i Skagen for at forsyne pigerne med gode bøger til feriedagene.
Katrine er endelig kommet i gang med at læse. Det viste sig, at hun havde "samsynsproblemer"....måske man før i tiden bare sagde hun var ordblind?
Men der har været råd for det.
Jeg vil gerne på det VARMESTE anbefale pigerne bag "Dine øjne" i Egå.
Vi har været der hver 14. dag siden start Februar, og fået nye træningsprogrammer, der med motorik øvelser og fysisk træning af begge øjne har fået Katrine på niveau med alder og forventet læsetempo.
Og ja, det har kostet penge, stor opbakning af begge forældre og MEGEN flid fra Katrines side, men nu kan hun læse. 
Whauuuuuu!!! 5 kommentarer:

Susanne sagde ...

Hvor dejligt at hun også kan få lov til at få den oplevelse :o) Der er nu ikke noget som et godt læsehjørne og så en bog !
God ferie til jer.
Kh
Susanne i Silkeborg alias hende fra Geilsk

Anonym sagde ...

Hej jeg er også ordblind, men har altid kunnet læse og haft meget glæde af bøger, men at stave og skriv er jeg ikke så god til, men i dag er der masser af hjælpemidler og hun skal nok klare sig.
Mvh Kirsten fra Fur

Finn og Eva sagde ...


Nogen gange er det lykken at gå alternative veje for at få hjælp til sine udfordringer, og heldigvis er der mange måder at nå sit mål på, Tillykke med at i er kommet så langt At kunne fordybe sig i en god bog er jo fantastisk både for store og små og at kunne læse er jo grundlaget for rigtig meget her i livet.
Rigtig god sommer
Eva

Helle Marqvertsen sagde ...

Skønt at læse om Katrines sejr og det passer da helt fint med dit nye job 😊
Fortsat go sommer
Kh Helle

Anonym sagde ...

Hey

Vil bare lige gøre opmærksom på, at der i forskningsverdenen er ret stor uenighed om hvorvidt der findes noget der hedder samsynsproblemer, og det er meget ringe dokumenteret at læsevanskeligheder kan løses med motorisk træning. Det rager selvfølgelig ikke mig, og det er jo kun godt hvis det har virket for jer, men læsevanskeligheder er meget ofte ordblindhed, hvilket sådan set ikke har noget med øjnene at gøre, så jeg vil i høj grad anbefale få hende ordblindetestet, da en evt. "ordblinde-diagnose" giver adgang til rigtig meget (gratis) undervisning og hjælpemidler.

Vh Nanna, læsekonsulent og ordblindeunderviser