tirsdag den 31. juli 2012

Kirkegårdstur

Et foto fra weekenden i Skagen.
 Ja, man kan jo se i spejlbilledet på den gamle sten, at det er fra kirkegarden i Gl. Skagen.

 
Jeg elsker at gå på kirkegårde og undersøge sten og navne og hvem der er hvem, eller hvor nogen stammer fra o.s.v.
Navn, datoer og kirkegård og en HEL historie åbner sig på nettet når man går i gang med at søge.
I like :)
Jeg har en god ven (Har du et grafiker job til ham i midtjylland kan jeg samtidig varmt anbefale ham) med samme interesse.....både lidt sjovt og rigtig rigtig hyggeligt.

8 kommentarer:

Inge Burgaard sagde ...

Ja, der er hyggeligt og smukt i Gl. Skagen.... Vi går og glæder os til vores efterårsferie på Jeckels Hotel. Efterår med vind, vand og storslået natur....

Malms Verden sagde ...

Ja det er hyggeligt at gå på kirkegårde - det har jeg også meget ud af! Jeg forsker også i min egen slægt og det er rigtig sjovt at finde ud af hvor mine aner kommer fra. Der er en del overraskelser. Har du prøvet at forske i din slægt? Jeg er nået temmelig langt og det er kun på nettet. Jeg har endnu ikke været fysisk på arkiver. Min tanke er, at opsøge arkiver når jeg ikke kan komme længere på nettet.
Hav en dejlig dag
Kram fra Rita

Karen Klarbæk sagde ...

Ja, og de der store oplevelser der venter skjult i det små. Fortællinger om liv, skjult i gravstens årstal og navne......og så masser af natur i tilgift :)

Jytte sagde ...

Bedriver du så også slægtsfrskning, Karen?
Der gemmer sig meget spændende hos ens aner.
Jeg har altid vidst, at min tipoldemor fik mange børn i løbet af få år og herunder to sæt tvillinger lige efter hinanden. Men da jeg for nylig gik på Landsarkivets hjemmeside for at chekke, opdagede jeg, at hun faktisk først fik trillinger, som alle døde ved fødslen; to år efter tvillinger, hvoraf den ene døde også ved fødslen, mens den anden overlevede. Hun var min oldemor. To år efter fødte tipoldemor så en søn, som døde efter et halvt år. Dernæst igen efter to år endnu en søn, som førte slægten videre og tilsidst igen to år efter en lille pige, som også overlevede.

Dette er det eneste jeg ved om hende; men man kan jo ikke lade være med at forestille sig, hvordan og hvor hårdt hendes liv har været.

I næste generation udvandrede fire af min mormor otte søskende til Argentina, og om de to ældste ved jeg, at de fik en masse børn, så nu er jeg gået i gang med at efterlyse alle de slægtninge, der må være.
Mine børnebørn synes, at det er vildt spændende, og de to piger, som rider, er helt sikre på, at der må være nogle derovre, som har med heste at gøre (onkel Anton var gaucho (cowboy) bl.a. på Ildlandet), så de er helt med på den efterlysning.

Glædelig sommertirsdag
Jytte
www.danishknitdesign.com

Karen Klarbæk sagde ...

Nej, men jeg ved min far vidste en del og en del er skrevet ned.
Men jeg har da lyst til a begynde og grave.
Men kan nu også lige at forestille mig andres liv, ud fra gravsten og børn der er begravet i samme gravsted.
Historie.....det fænger :)

Henny sagde ...

Jeg holder også meget af at gå på kirkegårde. Og måske hænger det for mig vedkommende sammen med at jeg mistede min biologiske far ved et tragisk drukneulykke, da jeg var 5år. Siden dengang har jeg opholdt mig meget på kirkegården, og elsket at gå rundt og læse navne, og regne ud hvor gamle de forskellige blev.

Anna sagde ...

Min mands familie ligger begravet på kirkegården i gammel Skagen. De havde jeckels hotel frem til de solgte det! Det er en ret spændene historie synes jeg! :)

Mette sagde ...

Ahj, så har vi været i Skagen samtidig. Ærgerligt!