søndag den 25. januar 2009

Geilsk ærmeling

På en messe for længe siden købte jeg garn og opskrift til 2 ærmer. Opskriften er lavet af Bente Geil http://www.geilsk.dk/ Mine piger fik ved samme lejlighed hver en spencer/kjole som jeg have lokket min mor til at lave. Kjolene er et hit, ligesom mine 2 "ærmelinger" også vil blive.
Garn og opskrift var pakket fint i en lækker papirs pose. Så meget desto mere glæder man sig til resultatet.
Jeg elsker "slynge om sig strik" så næste gang jeg kommer på håndarbejdsmesse må jeg se på nye projekter.


lørdag den 24. januar 2009

Nyt uldgarn fra Stof og Stil

Vi har fået nyt garn i stof og Stil. Uld garn. Længe ønsket og savnet. I går var jeg i butikken på vej hjem fra arbejde for at købe ind til at tæppe....måske det kun bliver creme? Men jeg måtte lige have et par af de andre gode farver.... Måske uldne svampe kunne blive fine også..... 18.95 dkk pr. nøgle. De kommer i de nye kataloger ca. 5. Februar.


onsdag den 21. januar 2009

Et Waldorf/Steiner barn

I aften har vi været til indskrivningsmøde på børnenes skole. Mest for at være der og bakke op, men lige så meget for at kunne besvare de der spørgsmål som kommende forældre har: "lærer de noget?" "Hvad bliver de til bagefter?" "Kan de klare sig?" o.s.v.

Jeg gik 12 år i Steiner skole. Når jeg ser tilbage på min gamle Steiner klasse ser jeg at de er blevet til ALT muligt forskelligt....lige fra sygeplejesker, pædagoger og lærere i folkeskolen til designere, datalog eller instrumentmager. Kok eller kunstner....Hvad gør det om man skal op til en prøve for at komme ind på et givet studie, når man finder sin vej i livet, tror på at alt er muligt og har mod, lyst og "drive"til at yde sit bedste?
Erhvervslivet mangler selvstændige OG SAMTIDIG SOCIALE medarbejdere.
Hvem bestemmer hvad vi skal lære i skolerne i dag???
Regering, virksomheder eller rektorer????
Måske mennesker der tørster efter viden og læring er dem der tilegner sig mest brugbar viden?

tirsdag den 20. januar 2009

Åh, sikke en dag....

Det her blev bare en af disse dage hvor man fra begyndelsen tænker..."lad os få den overstået".
Men sådan er det jo ikke. Her er IKKE noget der skal overståes. Her skal leves, festes (min mand har fødselsdag så fødselsdags løberen er på og børnene har glædet sig) og så var der lige ham den sorte Amerikaner.

Bilen var sten død i morges da jeg kom ud. Jeg byttede til vores anden bil (som ikke er 9 år og snart død) og måtte ringe til min mor og bede hende om at levere bil til mand og børn.
Det lykkedes at komme kun 3 minutter for sent på arbejde. Børnene kom i skole og "manden min" fik friskbagt kage med på arbejde. (Min mor overkommer alt).
Så Lars min barndoms ven (det er ham der holder energien kørende hos os med sine super behandlinger se mere her: www.bonebender.dk) fik ret endnu en gang. I stedet for at sige "hav en god dag" har han lært os at sige: "LAV en god dag". ....og det gjorde vi så.

mandag den 19. januar 2009

Elsa Beskow min evige inspiration

Er der noget som Elsa Beskows univers. Jo mere skovbund jeg kan få lige nu, jo bedre.
Deraf kommer mine hæklede svampe, som herhjemme har vokset sig store (heavy cotton i stedet for cotton og en lidt større hæklenål, men ellers samme opskrift).
Køb opskriften her: http://www.stofogstil.dk/

På samme mønster/opskrift finder du vejledning til de brune svampe også....og hvor mon jeg er blevet inspireret til dem????? Begge billeder er hentet fra en bog der i 1947 udkom på dansk: "De små skovnisser" af Elsa Beskow.

Her er svampene i Heavy cotton og dem i glasset er lavet ud fra den almindelige opskrift, blot jonglerer jeg lidt og laver bayer og store voksne o.s.v. Prøv selv...man bliver afhængig af svampe.

Med til svampe og skovbunds universet hører også disse små rå grantræer. De er lavet af: http://www.nielswraa.dk/

lørdag den 17. januar 2009

Bur til fuglene

Nu er jeg den heldige ejer af et fuglebur. Jeg har længe ønsket mig et. Og straks er der flyttet en del af mine små syede fugle ind i det.
Når jeg har fået et fuglebur, er det fordi jeg havde fødselsdag i går. Jeg kom hjem fra messe lige til at hente mine piger i skolen kl. 12.15 og så havde vi hyggeeftermiddag med pakker.
Min søster havde sendt en bog med Marilyn Monroe og nogle fade til mit EDME stel. Hun ved jeg ELSKER det stel højt, så det er altid værd at få nye dele til det. Og ud over det fil jeg Parfume og flere fine dele til mit PANDORA armbånd.

Edme stellet fås hos Skjalm P. i København. Og det er desværre sjældent jeg kommer der forbi.
Pandora finder du her: http://www.pandora-jewelry.com/DK.aspx



mandag den 12. januar 2009

Jeg elsker natur-brunt

Jeg elsker...brune ting fra naturen som kæmpekoglerne her vi fandt i Monaco i sommer...

Grene og papirslygter blandet med sølv...

og brun flet til hvid, men allermest:

Chokolade.


søndag den 11. januar 2009

Store husmor dag

Jeg skal have afrimet fryseren, men for at slippe for det, fandt jeg hurtigt på at bage i stedet, for jeg har disse skønne blomstrede forme liggende lige klar til brug. I samme pakke var nogle andre og dem nænner jeg bedre at bruge.


Dagens opskrift var RIMBO boller. Et sikkert hit hos både børn og voksne. Og da vores yngste var på tur med en veninde, havde vi jo lige lidt til kaffen når de kom tilbage.
Kagerne skal hæve 2 timer i formene så det er nemt, bare det er forberedt i ordentlig tid.

De er sådan lidt fastelavnsbolle-agtige, så årstiden taget i betragtning kan vi jo lige så godt komme i sving til fryseren med det samme. Nu er der bare lige det problem at der er dårlig plads - før den er afrimet........så gæt hvad min søndag skal gå med????



onsdag den 7. januar 2009

Kan det blive større?

Ikke at disse M&M's er større end normalt....det er bare posen der er hjembragt fra USA, og i USA er ALTING STØRRE selv poserne med M&M's.
Denne vejede fra starten over 1½ kg.....det gør den ikke mere. Men den tømmes ikke så hurtgt som de små man kan købe her i Danmark. Og prisen.....omregnet ca. 35 DKK. Eller lidt over 7 dollars. Så den SKULLE bare med hjem i kufferten.





tirsdag den 6. januar 2009

Ved du hvor mange farver badevand kan have?

Alle de farver du kan blande af "Tinti" naturfarver...rød, gul og blå.

Det var det der gjorde vandet i badekarret lyslilla i går og fodbadet grønt i dag. Mine børn ELSKER det. Vi køber det i Tyskland. Find det på nettet: Google på TINTI.
Det bedste ved det hele er at det er lavet af naturlige farver og salt og derfor helt ugiftigt for ungerne. Læs selv mere på nettet. Find bl.a. også sæbe modellervoks til brug i badet, og meget andet sjovt.

Hellig 3 konger....kagehusenes undergang

Vi har en tradition. Til Hellig 3 konger skal kagehusene slås i stykker og resterne gives til fuglene. Det kan godt de lidt barbarisk ud, og i år var det hårdt arbejde for husene var endnu knastørre og fine...."og smagte godt "sagde pigerne.

Jeg bringer lige et erindrings billede om hvordan de så så ud INDEN barbarerne huserede og fjernede den sidste snert af Jul der var tilbage i stuerne. Nu er der støvsuget og når jeg lige "får tid" bliver der vasket gulv. Det nye år er begyndt...ikke mere juleduft her.




søndag den 4. januar 2009

Peter Callesen...det er da helt vildt!!!

Jeg er stadig vildt forgabt i den store kunstner Peter Callesens værker. Især dem i papir.
Tænk jer at lave et slot i papir, kun ud af 1 stykke A4 papir en saks og lidt lim?
Billederne har jeg lånt på hans hjemmside. (Håber jeg må, når det nu er for at promovere en sand mester?)

Men endnu mere fantastisk er det, at der er en kunstners meninger og idéer der kommer til udtryk.... se blot her:


Ellers sneboldene på vej mod huset og søen....igen kun 1 stykke papir og en fantastisk idé.
Find endnu flere fantastiske værker på: www.petercallesen.com
Det var min gode veninde Hanne http://hanneewald.blogspot.com/der gjorde mig opmærksom på Peter Callesen. Jeg er ofte inde på hans side og se om der er kommet nyt. Han udstiller de bedste steder i Danmark. Tjek det ud på hans fine hjemmeside.

K design Denmark

Mine svigerforældre havde et firma i 70'erne. De lavede disse skønne ophæng. Der fandtes ugler. høns med æg og kyllinger og naturligvis vikinger. Alt stof kunne standses ud af ret få forme. Så syede min svigermor dem sammen og de blev solgt i de små skønne poser med logo og det hele..... De har desværre solgt formene for længst....hvem kunne da også vide at de ville få en svigerdatter der ville have ELSKET at eje sættet (med masser af gode patchworkstoffer).
Posene her er hvad der er tilbage. Vi elsker at eje bare lidt af 70'erne.





fredag den 2. januar 2009

Guld og grønne poser

Noget af det bedste ved Jul er de små overraskelser. Årets guld i december 2008 var denne grønne pose jeg fik sidste dag inden ferien af min kære kollega Camilla http://frufoldagersfritid.blogspot.com/ som hun naturligvis selv har frembragt. (af stof fra vore fælles arbejdsplads naturligvis) Med fint lille logo og hangtag.....rent grønt guld ikke?Mit andet grønne guld er min julerose på fortrappen....hvorfor skal den hedde julerose???? Den må da gerne blive lige så længe den vil se smuk ud.




torsdag den 1. januar 2009

Først "mini jul" hjemme og siden jul i USA

Lørdag inden Jul holdt vi en lille juleaften for mine svigerforældre, da de nu skulle undvære os alle selve juleaften. Stellet fra min svigermors forældre er ALTID på bordet hos os juleaften.



Træet hos os er meget enkelt pyntet. Helst holdt i sølv og hvidt og med antikke ting iblandet. Og her også en "waldorf" engel i kartet uld.



Sådan så træet ud her og lige efter kan du se min søsters fine træ i USA. I Danmark skal der være plads til lys på grenene, derfor er det et lidt åbent træ. i USA dækker brandforsikringen ikke hvis der går ild i juletræet p.g.a. stearinlys.



Min søsters træ.

Happy New Year

Jeg vil ønske ALLE mine nye blogvenner et RIGTIG GODT & LYKKELIGT NYTÅR.

Der er nemlig ingen "gamle" blogvenner, for det var først i sommer denne fantastiske verden pludselig åbnede sig for mig....godt hjulpet på vej af en mail fra norske Lena og hendes fine blog: http://bomedbarn.blogspot.com/ siden da har jeg været på stort set hver dag i alle jeres forskellige universer. Jeg glæder mig til et HELT år med blog venner og ser frem til flere nye bekendtskaber i det nye blog-år.
Vi har haft en SKØN nytårs aften med gode venner og nu sidder jeg alene i kælderen ved computeren for første gang i lang tid. Klokken er 03.45 om natten, men det gør ikke noget for jeg kom jo hjem fra Usa i går så jeg er FRISK som en havørn.....men om et par timer når jeg skal op....pyha.
Min mor havde lavet den fineste kransekage til os. Godt nytår og tak til dig. Og STOR tak til min søster og familien i USA for en skøn JUL hos jer.