torsdag den 1. marts 2012

Tale-politik eller bare imod anonymitet når man tilsviner andre?

Det er altid værd at tage debatten.
Altid.
For hvordan er det egentlig vi taler til hinanden?
I blog regi er der en enkelt (eller et par stykker) der gemt bag anonymitet (nævner med vilje ingen navne, det gør de så rigeligt i pressen for tiden) kan svine andre mennesker til.
Befriende at nogen tør tage bladet fra munden? Bare provokerende? Sjovt ?....tja måske???
Men måske kun hvis man TØR give sig til kende og sige hvem man er?

8 kommentarer:

mette sagde ...

Du har så ret! :) Og altid godt med en tal-ordentlig-kampagne, nogen har mere brug for den end andre - også i blog-regi :)
- Mette

Unknown sagde ...

Støtter deg. Vi må lære oss å kommunisere ordentlig. Ikke med hyl og skrål. Jeg rystes stadig over grovt munnbruk som går over mine grenser. Jeg blir helt satt ut. Så det er fint å sette det på dagsorden.
Vi gjorde det på siste foreldremøte. :))

Albertemor sagde ...

Kunne ikke være mere enig. Syntes reklamen er den bedste lavet i lang tid.
Hver gang kommer jeg samtidig til at tænke på hvad denne virtuelle verden gør ved vores evner til at konfrontere hinanden og i stedet gemme os bag skjulte identiteter.

Anonym sagde ...

Hej Karen
Jeg synes helt grundlæggende at vi alle skylder os selv og vores omgivelser at tale ordentligt. Vores børn lærer af os hvordan vi taler og opfører os... En lille Netto episode fra Horsens forleden aften:
Står i 1 af de to åbne køer sammen med min store søn på 18 år. I den anden udspiller sig en scene mellem en mand på ca. 30 år og en ældre herre på ca. 65 år. Den unge mener den gamle har snydt foran og den gamle mener den unge stod i den anden kø!!! Det ender med meget grim ordveksling mellem de to ISTEDET for at de begge havde grint af det og sagt hov eller ..... det mest kopiske ved det hel var af INGEN af de to havde mere end 5 ting!!! Jeg munne ikke holde min mund så jeg fik sagt til sønnen - højt - hold da fast folk går i små sko ... for så mange ting ... synes virkeligt at begge var uforskammet over for hinanden, dog mest den unge, for jeg havde også set ham som stående bagved mig - altså i den anden kø OG jeg har lært/lærer min børn at man skal udvise hensyn til de ældre.... Jeg blev faktisk lidt paf over hændelsen!!!
knus Mette

Pustetrolden sagde ...

Super kampagne.... Jeg undrer mig også ofte over menneskers evne til at hidse sig op over hverdagens småting. Især i det offentlige rum- i køerne i butikker bliver jeg gang på gang overrasket over folks utålmodighed som ofte ender i grimme udsagn. Lige for tiden føler jeg mig som flekjobber virkelig ramt. Hold da fast der er mange uvidende mennesker der skyder med verbalt hårde gloser. Det er helt ok med mig at have en mening også selvom den er imod min, men det er de hårde grove ord jeg bliver overrasket over. Så så fint med en kampagne!

KirstenK sagde ...

For nogen mennesker er det en selvfølge at tale ordentligt til andre...for nogen ikke. Desværre ser det ud som om den sidst nævnte kategori er vokset i antal....Vi skal alle bestræbe os på at tale ordentligt til hinanden...

Jytte sagde ...

Man skal vælge sine diskussioner med omhu, synes, jeg, og man skal ISÆR tale ordentligt til hinanden og vise respekt for andre mennesker - også selv om de mener noget andet end én selv.
Faktisk vender jeg ryggen til, hvis en sprogforurener angriber mig, for som sagt: man skal vælge sine diskussioner og modstandere med omhu. Og anonymitet er det samme som FEJHED, lige somg rimt sprog over for 'modstanderen' er tegn på manglende intelligens for ikke at sige DUMHED slet og ret.
Så er det sagt!
Jytte
www.danishknitdesign.com

Irene sagde ...

Så sandt så sandt ... det er blevet ligesom tilladt at svine andre til .. jeg er nogen gange rystet over hvordan nogen af mine kollegaer kan sidde i pausen og svine lærer, læger og andre personer til ... hvis de gør det samme derhjemme mens børnene hører på det kan jeg godt forstå at de unge/børn mister respekten for andre mennesker. Jeg græmmes over "mig" kulturen ... lad os få de gamle dyder frem. Respekt.