onsdag den 29. februar 2012

Any tricks?

Som I kan se, så er de lysestager, der ikke har lak udenpå sølvet allerede gule.
Ja, og hvem kan se, at det kun er 1½ uge siden de blev pudset?

Ja, vinduerne i min skønne nye (gamle) lejlighed er en smule utætte, og der er tilmed en befærdet vej lige udenfor.
Er der nogen der har et ultimativt pudsetrick???....(bare lige til jeg får nye vinduer om et par måneder)
for jeg har MEGET sølv og hader når det er gult eller sort.


9 kommentarer:

linda sørensen sagde ...

egetræ skulle være god til sølv, det indholder noget syre af en art. I gammel dage var sølvtøj og i egetræsskuffer eller skab. Så måske du kan finde på noget kreativ med egetræ

Menannes Mojo sagde ...

Jeg elsker sølv og hader alt arbejdeted det. Jeg ligger mine stager sammen med stainol i et fad, en god håndfuld salt og kogende vand. 1 min. så skal de bare tørres af. Evt. starinrester forsvinder også på denne måde. Når stagerne er helt tørre, sprøjter jeg dem et par gange med hårlak. Det holder ikke evigt, men længere!

Gørill sagde ...

Det trikset med eketre tror jeg virkelig på! Jeg har et sett med kanne + sukker og fløtemugge. Det står i et ekeskap med glassvindu, det behøves kun å pusses annenhvert år! Det er sant! Nå forsto jeg plutselig hvorfor! Et annet sett står i et malt skap, det må stadig pusses. Ellers er min erfaring at den gammeldagse pussingen (med krem og gnukk og gni)er den som holder lengst! Lykke til!

ullaskovjensen sagde ...

Ja, jeg kan se en anden blogger nævne det, men nu får du lige den opskrift, jeg hentede på nettet for et stykke tid siden:

Rengøring af sølvtøj

Sølvtøj kan kræve knofedt når det skal pudses op. Der er dog en lettere måde, at få sølvtøjet flot og skinnende på, uden at der skal bruges kræfter på at pudse.
Alt du skal bruge for at få dit sølvtøj skinnede, er følgende: En skål eller balje - staniol også kaldet sølvpapir – køkkensalt - kogende vand.
Når du har fundet følgende ting frem, gør du følgende. Lægger et stykke sølvpapir i bunden af skålen. Derefter opløser du 3-4 spiseskefulde salt i kogende vand og hælder i balje. Sølvtøjet lægges ned i skålen i 5-15 min. Når søltøjet tages op igen skal det skylles godt så alt saltet kommer af. Sølvtøjet burde nu være skinnende rent. Er sølvtøjet ikke helt rent, kan behandlingen gentages en gang mere. Slut med grimt sølvtøj og sølvbestik.
:-) Go' dag!

KirstenK sagde ...

Jeg elsker også sølv...og ar mange fade og stager...jeg bruger også salt kogend evand og et stykke staniol...det virker også fint på de tre femarmede jeg har...der kan det godt være svært at komme ind i alle kroge og snirkler...

Jytte sagde ...

Hej Karen!
Jeg er lettere chokeret! Hvis det er antikke sølvstager, du ejer, båber jeg sandelig ikke, at du tænker på at følge rådene om at anvende sølvpapir og salt. Det ødelægger sølvet, og ikke mindst eventuelle ciselinger,dvs. udskæringer i metal.
Lakering synes jeg heller ikke pynter.
Når det drejer sig om bestik, er det bedste råd at bruge det dagligt. Corpussølv derimod, som jo ikke bliver vasket af hver dag, opbevares bedst i en hermetisk lukket plastikpose; men så kan man jo ikke glæde sig over det - med mindre man nøjes med at have nogle få stykker stående fremme ad gangen.
Men er pudsning af sølvtøj nu så slemt? Hvis man holder af sit sølvtøj, kan man da stå og glæde sig ekstra over det, mens man gnubber og måske kigger ud ad vinduet på alt det, som foregår i haven eller hos genboerne i lejlighederne overfor.
God arbejdslyst
Jytte
www.danishknitdesign.com

Sabrina Krighaar sagde ...

Jeg er meget glad for at se Jyttes kommentar. Sølvet har nemlig ikke spor godt af behandlingen med salt og stanniol, det ætser det tværtimod.
Jeg tror ikke der er noget vidundertrick, har arbejdet i guldsmedebutik, og jeg hørte aldrig om noget godt trick.

Mette Danielsen sagde ...

En guldsmed fortalte mig engang, at pudsning af sølvtøj - måske ikke går nemmere med, men ... - er mere langtidsholdbart med Brasso, end med det oplagte valg Silvo. - Brasso skulle være knap så hårdt ved sølvet.

Snullemor sagde ...

Nu skriver jeg lige noget - ikke fordi jeg har forstand på det - men du skriver : Dem som ikke er lakerede... kan man så måske pudse dem og bagefter lakere dem?? Hvis du har noget sølvtøj, du ikke er så pjattet med, kunne du måske lave en lille test ; )

Bare et forslag!

: )