fredag den 25. september 2009

Da kram virkelig var kram....

Da jeg begyndte på Kolding kunsthåndværkerskole i 1989 arvede jeg min mors symaskine. Det var nu mest fordi hun ville have en der kunne lidt mere.

I dag spørger jeg "lidt mere hvad?" For den kører endnu. Lige så godt som altid. Den er 44 år gammel og da hun købte den var det "kram" og den var dyr. Den har syet titusindvis af kilometer for min mor var flittig på den før mig.

Mit syrum er i kælderen. Det ligner noget fra før verden gik af lave.....og det er det også, for kvalitet holder. Og det af god kvalietet bliver smukkere med årene.
Hos mig hører Pfaff under kategorien "fede firmaer".

9 kommentarer:

Clemme/Trine sagde ...

Jeg har også en gammel PFAFF, som jeg har arvet efter min mor, og den kører også upåklageligt. Dog er den knap så gammel, nok kun omkring 20 år, men det er stadig sejt :)

Juliane | Fröken Skicklig sagde ...

Jag har tre symaskiner, en Pfaff, en Veritas (från Östtyskland) och en Husqvarna, alla tre är gamla damer, mer än 35 år... Plus en industri-overlock, också från Pfaff.

För några år köpte vi en ganska ny och dyr maskin med usb-stick och andra digitala finesser, men jag var aldrig nöjd och bytte den efter några månader.

Jag tror, jag tycker om gamla damer med skrammel och skruvor ;-)

Tine / det bedste jeg ved sagde ...

Hvor er den fin! Det er kram der vil noget...

Jeg har også selv en gammel symaskine. Det er en 49-årig Husqvarna, som jeg har fået af min underbo. Du kan se billeder af den på min blog, under indlægget "små glæder". Den er bare vildt fed! :-)

Unknown sagde ...

Hvor er den fed !
Jeg har en Husqvarna,der dog kun er 22 år.

Helle : sagde ...

Jeg har også PFAFF og er super gald for den, det er bare kram !!!!

Haust sagde ...

For ei flott symaskin du har, og så passar den så godt inn i rommet! Triveleg arbeidsplass!

God helg...

barnigjendesign sagde ...

Så morsomt! Dette er en stor gjensynsglede! Presis maken til min første maskin. Da jeg begynte på Kunst-og håndverkskolen i 1975, kjøpte jeg en slik PFAFF masin brukt hos en forhandler. Jeg betalte kr. 1000,- for den. Jeg hadde den i mange år og den var virkelig god. Etter den har jeg hatt en Husqvarna, en ny Pfaff og nå har jeg en Bernina. Min datter har min mors gamle Elna, som forsatt surrer og går. Det var nok litt bedre kvalitet på de gamle maskinene.
Ha en go week end!

tusindfryd sagde ...

Den gamle dame har jeg jo set i aktion ;-)Din systue er blevet SUPER rigtig godt med stoffet lige ved hånden!
God weekend

hanneb sagde ...

Ja, Pfaff er bare kram. Min er nok ved at være 25 år og snurrer stadig som en drøm:-)