tirsdag den 19. marts 2013

Hvordan er det vi taler?

For snart længe siden havde jeg en lille video på min blog. Vist nok en reklame for et eller andet mobilselskab. (Googler lige og ser om jeg kan finde den) Nu har selveste DR2 gjort dem kunsten efter, dog med et lidt andet debat emne....nemlig om det er tilladt at "tale" grimt, bare fordi du sidder bag en skærm? Det har fået mig til at tænke over, hvordan det lige er vi taler til hinanden her på nettet, på blogs, facebook etc. Hvorfor nogle skriver grimme kommentarer til andre?
Call me rammer måske mere plet hos mig selv, for jeg sidder faktisk og råber "FLYT DIG" eller "IDIOT" når jeg kører bil. Så jeg tager til efterretning.... Jeg er jo ikke stort bedre.... er du?

5 kommentarer:

Christina sagde ...

Jeg lavede netop et indlæg om det samme emne på min blog i går aftes, da jeg synes det er vigtigt at sætte fokus på dette.
denkreativeidemager.blogspot.com

Anna sagde ...

Jeg mener man aldri skal skrive noe man ikke ville sagt hvis personen satt rett fremfor deg. Og gjerne mindre bastant fordi ting høres "verre" ut skriftlig enn muntlig.
Desverre er det mange som blir regelrett ufine og tilsynelatende mangler all folkeskikk så fort de setter seg ned ved ett tastatur. Og er kjapp ut med å lage kvalme i allskens forum.. =/

Onkel Anne sagde ...

Helt ærligt, så har jeg virkelig været en trucker med prinsessehjerte. Jeg har * rødme rødme rødme* mange gange kaldt andre bilister for kællinger, når Rasmus har været med mig ude at køre. Altså da han var tre, så det er jo syv år siden (det må da trække lidt fra at det er så længe siden!!!) ;)
I dag er jeg meget flov over det, og jeg kan love dig, at den reklame og i det hele taget det fokus, der er lige nu på vores kommunikation. Og så lige for at tage endnu en vinkel... Fuck hvor lærer ungerne grimt sprog af de der reality shows. Ej seriøst, Rasmus kan nogle eder, som er nye for mig!

KirstenK sagde ...

Jeg betsræber mig altid for at tale til andre uanset om det er på nettet eller irl...Der kan da godt ryge en finke af fadet når jeg er ophidset men sjælden rettet mod specifikke personer. Jeg synes faktisk det nærmest er en etisk fordring at vi taler ordentligt. Man kan jo nærmest formidle og sige alt mellem himmel og jord, også "svære ting" bare det bliver sagt på en ordentlig måde...Jeg bruger nu aldrig grimme ord om andre bilister eller noget, men jeg kender nu godt nok mange der gør det... Godt du bringer emnet frem for det er et emne der aldrig udtømmes og det er fint at få focus på det fra og til... God dag til dig!

tusindfryd sagde ...

Overvejer ofte selv børne tv, ramasjang sparer ikke på eder og grim tiltale, faktisk i en grad at der er flere programmer ungerne her ikke må se, de er 8 og 10! Så jeg synes dr s nye kampagne er ret dobbeltmoralsk for deres børneprogrammer lærer netop børn mange grimme måder at tiltale hinanden på, ex er luder meget anvendt. Det skal bare ikke blive normalt at omtale andre således hvis jeg kan gøre noget. Så dr grib lige i egen barm !