lørdag den 25. oktober 2008

Hvor heldig kan man være?

Jeg er så heldig, at jeg nu endelig må præcentere mine nye svampe. Vi har nemlig vist dem som nyhed på Hobby og Håndarbejdsmessen i Fredericia denne week end. De er da lidt søde ikke?
Blev oprindelig udviklet til børnenes skole basar, som skal være den 29. November.

Svampene kan også monteres, så de kan hænge på en gren, eller man kan lave dem i pink eller lime.... Gæsterne på messen har heldigvis været vildt begejstrede og mønsteret vi sælger har været et "hit". Fra næste uge engang, kan du købe mønsteret i Stof og Stils butikker, for hvorfor ikke lade flere få glæde af dem?

Så er jeg så heldig at vi er med på en messe for første gang med Stof og Stil. Vi viser kun vores kreative hobby sager fra julekataloget og de hobby kit vi allerede har i butikkerne. Jeg tror ikke det bliver sidste gang vi stiller op....håber i hvert fald at vi må komme næste gang også. Jeg er der alle 3 dage på standen, så vi har lige i morgen tilbage.
Da jeg så kom på messen i dag fandt jeg den fineste taske lavet af gamle kors stings broderier.... hvor heldig kan man være? Og da jeg kom hjem kom en smadder sød mor til min datters bedste skole veninde og gav mig hals strikken hun har lavet til mig, og som LIGE passer til min verden....
Der er INTET i verden mere jeg kan bede om i dag :)














tirsdag den 21. oktober 2008

Nej, det er ikke advent endnu

Og jeg har hellerikke fødselsdag. Men jeg har fundet på at hækle de antikke flagranker jeg har lavet i filt før. Og helt ærligt, bliver de ikke kære de små flag når de er hæklet i bomuldsgarn?
Foreløbig har jeg lavet 20 flag på en lang ranke. Mest for at sælge dem på børnenes skoles basar.
Så kan man jo købe så mange man lyster i vores lille julepynt bod.....og klip....kun dertil....

Boden kommer I til at se mere til, for KORS hvor har vi arbejdet hele sommeren...ja siden Januar faktisk. Hele familien.

fredag den 17. oktober 2008

Pers nye klæder og andre børnebøger af Elsa Beskow

En af min mors børnebøger er min absolutte yndlings. Ikke bare er historien sød. Illustrationerne er de finste fine. Og ja, hvis du ikke lige kender denne her, så er det også hende der har illustreret børgerne om tante grøn og tante brun og tante lilla.
Her en tilfældig side i bogen. Jeg er især vild med hendes bøger i de gamle originale udgaver, hvor papiret er blevet gulligt og slidt.

tirsdag den 14. oktober 2008

Kitch i stuen

Før var det hele sådan meget sort/hvid vintage med franske undertoner....


Nu er sjove farver og tilfældig kitch flyttet ind....


Lidt sjov blanding med "plastic fantastic" fra IKEA indrømmer jeg. Men det giver energi med lidt farver.


lørdag den 11. oktober 2008

Her er billeder fra vores køkken

Krukken med roser er en "gammel" sag fra Lene Bjerre Design. Håndklædet har min svigermor hæklet i 70'erne. Jeg fandt det igen i en kludekasse. Grydelapperne kan du købe opskrift på hos Stof og Stil. Det er min mormors egen model med det indhæklede hjørne og vaffeleffekt.De er så tykke og tætte at man ikke brænder sig igennem.

Skamlen har jeg 2 af. Jeg fandt dem på et loppemarked i USA for 8 år siden.....fra en gammel lægeklinik der var begyndt under krigen af en jøde der var flygtet til USA fra Europa. Den ældre svenske dame der solgte mig dem, havde mange fine "factory" ting, men stolene var ALT hvad jeg kunne få hjem i en KÆMPE sportstaske. Min søster bor stadig i USA, men jeg har ikke fundet noget så godt som skamlerne sidenhen.

Edme stellet er fra Wedgeswood. Jeg kan ikke leve uden. En rigtig god veninde gav mig den første kop....så kunne jeg kalde mig samler. Det er dagligstel i køkkenet.

Lamperne er fra Louis Poulsen (PH) Gammelt dansk design....desværre i den dyre ende, så vi har kun de 2 og INGEN i stuen endnu.


Margarine dåsen og fajance skålen med tomater arvede jeg fra mine forældres kære naboer.
Begge dele er absolutte favorit ting.

Jeg har syet en bunke små filt hjerter til ranker i dag. Vil fortsætte i aften.
Og køkkenet har min kære mand selv lavet til os.

God week end.

torsdag den 9. oktober 2008

Efterårshaven lige nu

Når det kommer til haven, så elsker jeg faktsik at det ser lidt forfaldent ud.....Derfor er efteråret også en perfekt årstid, for der er sol og fine farver men det hele er lidt i forfald.I Advents måneden skal der lyskæde om havelågens øverste ramme...og det kan jeg så glæde mig til allerede nu. I week enden skal vi have gardinerne ind fra legehuset så det kan blive vinterklart.


Fillippa æblerne er plukket fra vores lille træ i haven. Med tiden skal frugtræerne blive store som jeg husker dem i min farmor have.


tirsdag den 7. oktober 2008

Ting jeg kan lide

Trådkurvene fra Lene Bjerre og glasset fra House Doctor som kun er et par år gamle.


Lampen fra ca. 1940 som jeg arvede fra min mormor og morfar.



Chesterfield sofaen jeg havde ønsket mig fra jeg var ca. 6 år og som jeg fik af mine forældre da jeg blev færdig som designer i 1994....ja, den holder endnu og bliver kun smukkere med alderen.

mandag den 6. oktober 2008

Dansk og klassisk...klassisk dansk


Flag rankerne har jeg selv lavet. De er lige til en fødselsdagsfest når det ikke må være for "bling bling"
Vipp skraldespanden har jeg ønsket mig fra jeg var 14 år. Den gang var det kun sådan en man havde i lægeklinikker og hos tandlægen. Jeg har haft den i mange år nu, og badeværelset er lavet så det passer til den. Originalen er fra 1938 så vidt jeg husker.

Skabet med glaslåge er fra danske www.Nordal.eu
Sølvskålen er fra mine oldeforældres sølvbryllup.

søndag den 5. oktober 2008

Ny-gammel sy bog


Forlaget Klematis har netop genudgivet Elsebeth Gynthers totalt retro sy bog med mønstre og vejledninger for de 0-4 åriges garderobe. Federe bliver det ikke!!!! Det skulle da lige være den med tøj til lidt større børn der udkom første gang da jeg var ca. 12 år. Så kære Claus (ejer af forlaget Klematis) den venter vi bare på med længsel for mine piger er allerede 8 og snart 6 år....
Billedet her er fra bogen. Gjort brune og lækre så de passer til 2008.

Hæklede blomster som dekoration om halsen

I Paris købte jeg dette uldgarn. Mest på grund af farverne.
Nu er det blevet til en hals-snor. Min yngste datter vil også gerne have en så en mere er på vej....og måske en til min kollega Heidi også.
Så har vi efterårs snore alle sammen.