søndag den 31. august 2008

Award



Jeg har fået min første award. Tusind tusind tak til Vibeke fra http://duftenaverteblomster.blogspot.com/ jeg er rigtig glad for den.Hun skrev :
"Karen sin blogg.Kreativ og nydelig dame med en helt fantastisk blogg.Jeg er avhengig"!

Det må jeg så se om jeg kan leve op til.

Søndags boller efter min mormors opskrift


Boller efter min mormors opskrift er ikke specielt sunde men de er bragende gode med smør og hjemmelavet marmelade.
Her kommer opskriften:
100g smør
2 dl mælk
50 gram gær
500g mel
1 teske salt
50g sukker
1 æg
lidt kardemomme
Smør og mælk varmes/smeltes sammen så det er håndvarmt. Gæren opløses i det.
Alle de øvrige ingredienser røres/æltes i. Dejen hæver ½ time.
Formes til boller og efterhæver mens ovnen varmes op til 200 grader. Bages i 12 minutter.

lørdag den 30. august 2008

Malkepige tørklæder i Liberty look

Så har symaskinen været fremme. Jeg har fået lavet en hel lille stak figursyede malkepigetørklæder. Et enkelt i Liberty look og ellers i "mine" nye patchwork stoffer som netop er kommet i frem i Stof og Stils butikker. Næste projekt er hårelastikker til mine piger af resterne.

onsdag den 27. august 2008

Nemme tasker

I helårs boligkataloget hos Stof og Stil, hvor jeg arbejder, har vi lavet model til 2 shoppertasker. De er superlette at lave og kan jo laves i den farve og det mønster der passer. Jeg skal altså have fat i et mønster selv og se at komme i gang....Hvor svært kan det være?

tirsdag den 26. august 2008

Flamant...en stemnings favorit

www.flamant.com kan du finde på nettet, men er du tilfældigvis i Paris er der den skønneste Flamant butik lige i kvateret bag St. German de Pres Kirken.
I flere år kom jeg der kun for at nyde nabo blomsterbutikken. ..og så lige Flamants cafe, som var en del af VERDENS FEDESTE KØKKEN lige midt i butikken. Det er nu ændret en del....ikke til det bedre desværre. Men jeg kommer der alligevel.

Lene Bjerre

Gå ind og se Lene Bjerres hjemmeside. De er tilbage i den gode stil igen.
Jeg har været designer og indkøber ved Lene Bjerre i 7 år, men valgte for 2½ år siden at arbejde lidt mere i nærheden af hvor vi bor. Lene Bjerres nye designer er dygtig......og Rikke (min gode ven) er stadig produkt chef og har fingeren på hvad der skal ske.
http://www.lenebjerre.dk/








mandag den 25. august 2008

Ny hals snor af rester

Forleden fik jeg en pose af min mors bomuldsgarns rester. Valgte hurtigt alle de grønne. Så mange grønne farver kan man ikke købe sig til i dag men i små nøgler egnede de sig fint til en ny hals snor.
De andre jeg har lavet er med effekt garn eller i vilde strikkede striber. Projektet er ikke sværere end at min datter på 8 år også er i gang med en hæklet som denne, bare i røde farver.
Hun er lige begyndt at hækle i skolen og har netop lært stangmasker. Mellem kl. 8-9 om aftenen sidder vi i sofaen og hækler sammen. Det er en fornøjelse. Mindre fornøjeligt er det at hæfte ender.....

lørdag den 23. august 2008

Farver

Nu har jeg været i Odense i to dage og arbejdet med farver med en skøn flok kvinder... flest fra Stof og Stils Odense butik (som ikke er der lige nu) og et par stykker fra Roskilde butikken. Det var herlige timer, for de er kreative og sprudlende og har masser af ideer.
Når jeg har kigget bevidst på farver i 2 dage ser jeg ligepludselig noget helt andet når jeg kommer hjem. F.eks. denne nye skammel fra IKEA som er sjov sammen med den store sækkestol vi har midt på stuegulvet.

Eller denne "vilde" pude med påfugle. Et design jeg stadig elsker fra sidste års boligkatalog.
Jeg ELSKER sort og alt der er hvidt....men nogen gange SKAL jeg bare have en indsprøjtning farve.

onsdag den 20. august 2008

Cirkus Cirkus

I søndags var pigerne og jeg inviteret i cirkus Benneweis med mormor....nu er bamserne også kommet i cirkus.

mandag den 18. august 2008

Stranden ved Gl. Skagen



Her er stranden hvor vi bader når vi er i sommerhuset. I dag ser det ganske ufarligt ud, men det er vesterhavet og det kan være lumsk. Vi finder masser af hulsten når vi er der. Og ellers så nyder vi det bare og bader og bygger sandslotte som havet henter.



Hjemme har vi lavet lange snore med sten som pynt på husmuren. Og vi mindes så dejligt vores fritid i Skagen når vi går forbi stenene på vej ind i huset.

søndag den 17. august 2008

Natur natur

Natur har længe været et vigtigt element i boligen....og trend har det været med pels og træsorter....men nu er det der bare. Som farveskalaer og tilbehør. På sommerferien i Sydfrankrig fandt jeg disse runde kogler på en fin lille kirkegård i Italien. Lige til at tage med hjem og fylde i et glas.




Gammelt tryk

Sort/hvide tryksager er rigtig flot, især på gammelt gulnet papir. Her som "min patch" som vi sælger både som stof og som voksdug hos Stof og Stil.

Mange gamle billeder i sorte rammer giver indtrykket af det samme...tern på gulnet papir.

lørdag den 16. august 2008

Huset i Gl. Skagen


Vi stod rigtig tidligt op og kørte til huset i Skagen, hvor vi for tiden har vores tyske gæster til at bo.
Lyngen blomstrer på grunden, som er en fredet klit.

Huset er af træ - sådan som sommerhuse vel skal være.



I skuret fandt jeg min stol fra min barndom i Skagen. I baggrunden kan du se min søsters i rød.



Hjulsporet fører helt hen til huset og i svinget i den anden ende, kan man skimte sømærket, som vel nærmest er Gl. Skagens vartegn. Og vejret, det var heldigvis fantastisk fint.



fredag den 15. august 2008

Formland...greengate m.m.

Så har jeg været på Formland messen. Der var ikke så meget nyt under solen, men meget fin "update" på vintage stilen fra Green gate copenhagen kan da lige anbefales. Billedet er hentet fra deres katalog.
Sådan skal der også se ud i mit hvide skab....hvis jeg alstå lige havde tid!!!!

onsdag den 13. august 2008

Børnegæster


I anledning af gæsternes ankomst fik jeg lejlighed til at finde pigernes fine trælegetøj frem igen. Hvor herligt med en kurv legetøj i stuen igen.




Trælegetøjet er super kvalitet og efter "waldorf" eller "Rudolf Steiner" principper. Absolut økologisk og naturligt. Den bløde "Winnie the Pooh" tavle derimod, har min søster sendt hjem fra USA til vores børn. Rigtig sød idé at alle dyrene kan skjule sig i skoven.

Badetur til søen i regnvejr




Turen til søen går gennem skoven. Det er dejligt, selvom det er regnvejr. Vores tyske venner er med. Alle børnene vil gerne bade. Bagefter var det dejligt at komme hjem i varmen i tørvejr, men hele turen værd. Godt der ikke er langt til søen.....men endnu bedre når solen skinner i Danmark.



fredag den 8. august 2008

Entréen skal gerne byde velkommen


Jeg elsker når der er rigtig ryddet og rent. Så føler man sig mere velkommen (også i sit eget hjem) når man kommer ind af hoveddøren.
Men lidt pynt skal der altså være.

torsdag den 7. august 2008

Børnegæster...og voksne


Og hvorfor er det så vi har så travlt med at gøre fint i huset?
Der er "deadline" søndag morgen hvor min udvekslingsfamilie-lillesøster og hendes familie ankommer efter at have kørt hele natten fra München. Vi har heldigvis lige set hinanden mens vi havde ferie 2 dage hos dem på vejen hjem fra sommerferien i Monaco.
De kører videre til huset i Skagen tirsdag, og bliver der 3 uger.Så kan vi besøge dem der en af de følgende week ender.
Vi fik lige fundet legesager og bænk og bord frem til deres det mindste barn. Det er der plads til nu hvor vi fik ryddet ud.
De store "svinger" bare på trods af sprogbarrieren..heldigvis.

onsdag den 6. august 2008

Hjerter hjerter hjerter

Jeg arbejder som indkøber og produktudvikler for Stof og Stil, som er en metervare kæde der har butikker i Danmark, Norge og Sverige. Jeg er ansvarlig for varer, indkøb og ideer til boligkataloget og julekataloget og har nogle super piger at arbejde sammen med om det, mens en anden gruppe tager sig af modekatalogerne.

Sidste år til Jul havde vi hjerter i filt med i julekataloget, men hos mig er de blevet liggende hele året. Når man laver julekatalog og nye ideer dertil fra 1. Januar til slut Juni har året pludselig ikke årstidsdekorationer mere. Eller måske er det bare fordi jeg elsker hjerter......

Perlehjerte (egen fabrikation) .Et hjerte af Pyrit og en hulsten min mand fandt til mig på stranden ved Gl. Skagen.

Så blev panelerne repareret og der blev hvidt

Et par af yndlingsbøgerne fik ny plads...(jeg elsker jo rosa og pink) så nu kan de ligge fremme til inspiration. Lisbett Wedendahls bog "Familieliv," som ligger øverst er blevet min nye "bibel" efter "Nordlys" har været det i et par år.


Så er panelerne i orden...de var lidt skildt ad efter mange års udtørring. Samtidig var Jan så sød at male også, så alt nu er hvidt igen.




Lysekronen der var så "grim" at mine onkler ville lade den blive hængende i min farmors hus.
De gamle møbler er fra mine bedsteforældres præstegård. Møblerne er godtnok møre og slidte, men jeg har elsket dem siden jeg var 5 år.





mandag den 4. august 2008

Den ultimative buket

Den ultimative buket er med langstilkede roser i alle farver...Sådan! Lars du har bare god stil.
Buketten på billedet er forlængst "død" men med et billede lever den for evigt.

Ud af skabet...

Helt ærligt...jeg ved godt det ikke er noget at vise frem. Men faktisk, så bliver jeg glad hver morgen når jeg står op og åbner skabet for at gå i gang med dagen.
Min tid med syntetiske produkter (Clinique perioden) er ved at uddø og langsom indsniger sig Weleda tuberne i al deres farveglans.
Ikke fordi der er skøn orden i skabet...det er der simpelthen for meget i skabet til at der kan være...men det er til at finde, for med lidt system kasser og et skab fra IKEA går det jo.
Vidste du i øvrigt at Weleda med fordel kan købes i Tyskland.
Allerede i Flensborg bliver det langt billligere, men i DM kæden i f.eks.München er nogle produkter ca. ½ pris af de danske.

lørdag den 2. august 2008

De fedeste boxe

Vi fandt på et tidspunkt de fineste kasser lavet af gamle tog pressenninger. Jeg er stadig helt vild med dem. Købes måtte de bare, så kunderne i Stof og Stils butikker kunne få dem også. Der er stadig nogen tilbage til dem der er lige så vild med gammel fabrikstil som jeg.
Jeg tror du kan finde dem i firmaets net shop: http://www.stofogstil.dk/, http://www.stoffochstil.se/ eller http://www.stoffogstil.no/

Så er lågen nymalet


Så er mit arbejde udført med at få lågen til carporten til at se fin ud igen. Ombygningen af selve carporten må min mand tage sig af.....lige som så meget andet så er der arbejde der bare tilhører ham. I morgen er det stuen med panelerne der står for tur.