Sider

søndag den 29. december 2013

Opskrift på Ediths hjemmelavede flødekarameller

Ediths hjemmelavede flødekarameller.

Kom 225 g lys sirup i en forholdsvis stor gryde og varm op ved middel varme. Rør 500 g sukker i og når det hele er ”vådt” hældes ¼ l piskefløde i. Rør meget ofte, så det ikke brænder på og kom til sidst ca. 15 g smør i. Når det er i kog skrues meget ned for varmen og det småkoger i 1 – 1½ time til 115 - 117 grader. Uden et sukkertermometer laves karamelprøve et par gange.


Karamelprøve: Dryp lidt karamel i en kop koldt vand og saml med fingrene. Hvis karamellen ikke kan samles, må der koges lidt længere.
Hæld op i en ca. 15 x 25 cm form beklædt med bagepapir. 


Stil køligt og skær eller klip senere ud i små stk, der pakkes i små stk bagepapir.

  
Ps. I alle opskrifter, jeg har set, står der 120 – 125 grader, men jeg stopper ved 115 grader, da jeg ønsker bløde karameller, der smelter i munden og ikke trækker tandplomberne ud.

Jeg håber, at opskriften er forståelig, men øvelse gør mester!
Bliver karamellerne for bløde, kan det hele smeltes i en gryde igen og koges lidt længere, men bliver de for hårde, er der ikke noget at gøre ved det!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar