Ediths hjemmelavede flødekarameller.
Kom 225 g lys sirup i en forholdsvis stor gryde og varm op ved
middel varme. Rør 500 g sukker
i og når det hele er ”vådt” hældes ¼
l piskefløde i. Rør meget ofte, så det ikke brænder på og kom til sidst
ca. 15 g smør i. Når det er i
kog skrues meget ned for varmen og det småkoger i 1 – 1½ time til 115 - 117
grader. Uden et sukkertermometer laves karamelprøve et par gange.
Karamelprøve: Dryp lidt
karamel i en kop koldt vand og saml med fingrene. Hvis karamellen ikke kan
samles, må der koges lidt længere.
Hæld op i en ca. 15 x 25
cm form beklædt med bagepapir.
Stil køligt og skær eller klip senere ud i små
stk, der pakkes i små stk bagepapir.
Ps. I alle opskrifter, jeg
har set, står der 120 – 125 grader, men jeg stopper ved 115 grader, da jeg
ønsker bløde karameller, der smelter i munden og ikke trækker tandplomberne ud.
Jeg håber, at opskriften
er forståelig, men øvelse gør mester!
Bliver karamellerne for
bløde, kan det hele smeltes i en gryde igen og koges lidt længere, men bliver
de for hårde, er der ikke noget at gøre ved det!!