Jeg bliver igen og igen spurgt om opskriften på min mors fantastiske Rimboboller.
Nu er det ikke helt hendes opskrift. Hun har opskriften fra sukkerreklame tilbage før år 2000 skiftet.
24 stk.
Dej:
Dej:
25g gær
2 dl kold mælk
200 g smør
1 spsk sukker
400g mel
Fyld:
100g smør
2 1/2 spsk sukker
2 1/2 tsk. vanillesukker
Pynt:
1 dl flormelis og
1 spsk vand
Opløs gæren i mælken. Tilsæt fedtstoffet sammen med sukker og mel og ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud (48 x 32 cm)
Skær dejen i firkanter 8 x 8 cm.
Rør fyldet sammen, og læg lidt fyld midt på hvert dejstykke. Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i papirmuffinsforme og i en muffins bageform og lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne ved 225 grader i 10-12 min.
Pynt med glasur inden servering.
PS. Dagens Perlebloggerindlæg kommer på bloggen lidt senere i dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar