100 g gær opløses i 6 dl. lunkent vand
Bland herefter:
90 g sukker,
120 g smeltet afsvalet smør,
1-2 teske. salt, og ca. 1 Kg hvedemel i.
Ælt dejen godt sammen.
Kardemomme kan kommes i melet.
(Mængde efter ønske...i mine kommer der et par teskefulde i,
for jeg elsker kardemomme smagen)
Dejen hæver tildækket til dobbelt størrelse. Formes til ca. 30 Boller,
som sættes tæt på bagepapir i en stor bredepande. Efterhæver 20-30 min.
Bages i 10 min. 225 grader og i 10 min. ved 200 grader.
Vendes ud på en bagerist og afsvaler lidt.
Brækkes fra hinanden, flækkes og ristes i ovnen ved ca. 235 grader
til de er gyldne og sprøde.
Det tror jeg da jeg skal!!
SvarSletBagte også sidste år - og de blev da ok...tror bestemt disse bliver bedre:-) De ser MEGET lækre ud!
Mmmm får helt lyst til en, med smør på:-)
Selvfølgelig, jeg bager dem altid selv.
SvarSletHeld og lykke med dit nye job.
Måske skulle man bage selv. Jeg har ellers altid hygget mig ved at have det lidt nemt aftenen før bededag, men Kvicklys hveder èr nu ikke festlige. Dine ser lækre ud, så måske...
SvarSletTak for opskriften. Uhm.
Hvor ser de lækre ud. Vi plejer ikke spise hveder, men når man ser dine lækre hveder, så bliver man da fristet :)
SvarSletJa NU gør jeg da ;) Tak for opskriften. Hvor lækkert
SvarSletDet kunne da godt være at det liiige var i år jeg skulle kaste mig ud i det :)
SvarSletMums Karen, dit dejlige overskudsmenneske :O)
SvarSletJeg tror det bliver i år, jeg skal mæske mig i hjemmebagte hveder :O)
....tak...
Jeg havde besluttet mig for at ville bage i år, men manglede en opskrift, og hov, så har du lige lagt en ud... Fantastisk!
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletJeg får aldrig spist sådan et bjerg hveder, men de ser super gode ud, så jeg overvejer lidt om jeg skal være verdens bedste kollega og bage dem til imorgen:) Tak for opskriften!
SvarSletJeg tror at jeg for første gang vil prøve, selv at bage hveder. Tak for opskriften. :)
SvarSletTak for den lækre opskrift. Jeg brugte den i aften og mine gæster og jeg synes de var lækre og de blev alle 30 spist (vi var 6 pers).
SvarSletVenligst Stine
Hei
SvarSletSom leser fra Norge lurer jeg på noe om disse hvedene. Etter at de er stekt og avkjølt, så deler du dem i to før de stekes ennå mer i bakeovnen? Og hvordan serverer du dem (med smør eller syltede bær?)? Hmmm, dette er en underlig dansk tradisjon som vi ikke har i Norge. Men de ser lekre ut, så jeg må nok prøve selv også.
Hilsen Gro
Hej Gro
SvarSletJa, man skærer dem igennem og rister dem i ovnen eller på en brødrister til de er gyldne og sprøde. Spises med koldt smør og marmelade eller ost er også godt til dem. De smager fantastisk også på andre årstider, og de kan fryses og ristes som beskrevet når de er optøet, så de er gode til morgenmad også.
Karen
Hej Karen
SvarSletJeg bliver lidt nysgerrig, hvor har du opskriften fra? Den er nemlig fuldstændig ens med min barndomsopskrift på hveder. Hos mig hedder de "Jessies hveder", fordi min mor fik opskriften fra Jessie, der boede i min barndomslandsby. Det kunne være sjovt at høre, hvor du har din fra. De er knippelgode - og denne ene gang om året bruger jeg bagemargerine, for så smager de altså lidt mere af barndom ;-)
Hilsen Lene
Hej Lene
SvarSletJeg har opskriften fra min familie. Vi har altid bagt dem sådan. Lidt sjovt hvis det også er samme mængde du har i din. Sådan er det nok med opskrifter på klassikere...
Min familie har boet flere steder i landet, så hvor den er fra ved jeg desværre ikke. Men jeg spørger da gern min mor om hun husker noget om hvornår den dukkede op.
Jeg har kun rettet på mængden af salt og tilsat kardemomme i lidt rigeligere mål.
Karen
Hvor er de bare gode :-D
SvarSletJeg bagte dem til den lille flok, som har været på skolen de sidste 4 uger og de blev modtaget med fryd, så tak for opskriften. De skal nok blive bagt i årene fremover :-D
Vi bager dem igen i år. Vi går altid til denne opskrift også til fødselsdagsboller
SvarSletTak for en god opskrift