Heldigvis en god grund til at foretage min yndlings beskæftigelse....bage.
Her er ingredienserne.....opskriften følger herunder til dem der har lyst at prøve.
Husk de skal skæres igennem og ristes i ovnen torsdag aften....det er det der gør dem gode.
6 dl lunkent vand
120g smeltet smør
3-4 tskf. salt
90 g sukker
og godt med kardemomme...
og godt med kardemomme...
ca. 1 kg hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt det smeltede smør.Bland det øvrige i, og tilsæt melet lidt efter lidt til dejen er blød og blank.
Hæver lunt til dobbelt størrelse. Formes til boller 20-30 stk. alt efter ønsket størrelse.
Bollerne sættes tæt i en bradepande så de kan vokse-sammen og blive "firkantede".
Efterhæver lunt ca. 30 min.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter.
Rigtig god aften TORSDAG aften....
Tusind tak for opskriften, det ku jo være...
SvarSletTakk for oppskrift - bollene ser knallgode ut ! Tipper de fort fikk " ben å gå på " jeg ! ;)
SvarSletHåper du har en flott dag og nyter våren i Danmark!
klem fra L i Husrom & Hjerterom
Uhm hvor ser de lækre ud. Hvert år tænker jeg, at jeg vil bage hveder, men tror du nogensinde det blir til noget? Næh, det er jo nemmere at købe eller indvære ;-)
SvarSletTusen takk for oppskriften,de ligner litt på våre Småboller:) Gode med jordbær sylte tøy og ost!!
SvarSletha en fin torsdag, Karen:)
Klem Linda
Å dette så godt ut. Ligner de litt på noe som ble kalt krydere? Jeg bodde store perioder av min barndom i Lille Værløse hos min mors eldste søster som var gift med en dansker, og da fikk vi noe de kalte for krydere. De var delt i to og ristet i ovnen, og de smakte deilig.
SvarSletHa en god aften!
Familien din er heldig siden det er din yndlingsbeskjeftelse å bake.
SvarSletAlle her elsker kaker og spesielt gjærbakst. Din bakst ser spesielt fristende ut
Mamma Brown...det er helt rigtigt de kaldes kryddere hele året, men aftenen før St. Bededag hedder de "Hveder" eller "hvedeknopper".
SvarSlet