Sæt 4 dl. kikærter i blød natten over. Kog dem i en time i rigeligt vand. Lav dem til puré med 5 spiseskefulde olivenolie, 4-5 fed hvidløg, en god stor spiseske tahin (sesam puré) og salt. Det hemmelige krydderi der får det til at smage himmelsk er stødt spidskommen....det lærte jeg en gang af en iraner med eget spisested i Odense.....og så et lille drys paprika på når det serveres.
Sådan ser kikærter ud når de er kogt.
Der bliver ca. 5x den mængde du ser her i den lille skål. (Og det kan fryses ned).
Lige nu er jeg ved at bage pitah brød. Humus er nemlig rigtig godt som dressing i pitah brød.
Blender du det? Jeg har også prøvet at lave det, men det blev ikke rigtigt godt, men jeg vil da klart prøve med lidt spidskommen.
SvarSletHummus är så gott!!!! tack för tispet, det var alldeles för länge sedan jag lagade det!
SvarSlet;)
Ja, jeg blender der hele sammen. Nogen kommer også citron i. Det finder jeg ikke nødvendigt. Så hellere rigtig mange hvidløg.
SvarSletJeg har aldrig prøvet hummus, men det lyder lækkert og let at lave.
SvarSletHåber det smagte jer! :-)
God dag til dig.
Hei Karen!
SvarSletJeg tenkte å lage denne imorgen, og har aldri prøvd det før... Hvor mye salt og spiskummin skal jeg ha i?
Flott blog du har, og mange fine tips!