Boller efter min mormors opskrift er ikke specielt sunde men de er bragende gode med smør og hjemmelavet marmelade.
Her kommer opskriften:
100g smør
2 dl mælk
50 gram gær
500g mel
1 teske salt
50g sukker
1 æg
lidt kardemomme
Smør og mælk varmes/smeltes sammen så det er håndvarmt. Gæren opløses i det.
Alle de øvrige ingredienser røres/æltes i. Dejen hæver ½ time.
Formes til boller og efterhæver mens ovnen varmes op til 200 grader. Bages i 12 minutter.
Uhm...kardemonmme er også min hemmelige ingrediens. Det får bollerne til at smage himmelsk.
SvarSletCamilla
Kardemomme må jeg også ha i bollene,nam-nam.Det ligger en liten ting og venter på deg på bloggen min under blogginnlegget Hjemmesnekra :0)
SvarSletØnsker deg en fin søndagskveld!
Mmmm, boller og gjærbakst er noe av det beste jeg vet!:-) Nå for tiden går det mest i kanelboller, og de forsvinner ganske så fort hver gang, jeg får aldri lagt noen i fryseren, selv om det er det som er målet hver gang...:-)
SvarSletOg jeg er ikke helt sikker på hva malkepigetørklær er, er det sånne til å ha på hodet? Stoffene var iallfall fine:-) Har t-skjorter til begge barna i nesten samme stoff som det med elefantene, og nå har jeg nettopp kjøpt et stoff i lilla/brunt på Åhlens som jeg må sy noe til minstemor i, må bare finne ut hva:-) Ha en riktig fin uke! Klem B:-)
Hej!
SvarSletJeg faldt over din opskrift og "kom til" at lave den ;-p. Jeg ændrede lidt på opskriften.. men har linket til din hjemmeside.
Tak for en dejlig bolle-opskrift. Den vil blive gemt herhjemme!
Kram!