Naan brød som min indiske ven PP bager dem.
DEJ TIL INDISKE NAAN BRØD
25 g gær
2 dl. lunkent/varmt vand eller mælk
1 sammenpisket æg
lidt olivenolie
1 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
500-600g hvedemel
Gæren opløses i det lune vand (ell. mælk)
Det øvrige tilsættes. Hold en smule mel tilbage, så dejen får den rette konsistens.
Ælt godt.
Dejen skal være smidig og ikke klæbrig.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
...se mere tekst mellem billederne.
Del dejen i 6 eller flere kugler...(her 2 portioner)
form dem runde i hånden med f.eks. koriander, hvidløg eller andre krydderurter.
De kan fint hæve lidt igen....
Rul 1-2 stykker flade ad gangen med en kagerulle og bag straks.
På en tør pande ved mellem varme....ikke høj, men heller ikke helt lav.
Samme proces med alle dejstykker til alle brød er bagt.
Brødene skal have sort-brune pletter....
Rigtig god fornøjelse.